NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Do kraja 2019. završetak auto-puta od Surčina do Obrenovca

Izvor: Beta Petak, 19.04.2019. 12:20
Komentari
Podeli
(Foto: mgsi.gov.rs)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je u petak (19. april) da očekuje da se izgradnja auto-puta od Surčina do Obrenovca završi do kraja 2019. godine, saopštio je njen kabinet.

Ona je u razgovoru sa direktorom kineske kompanije CRBC u Srbiji Džang Sjaojuenom, o infrastrukturnim projektima koje ta firma realizuje sa Ministarstvom rekla da je "veoma zadovoljna saradnjom".

- Način na koji realizujete projekat izgradnje auto-puta od Surčina do Obrenovca je primer za sve i očekujem da radovi budu gotovi do kraja ove godine - rekla je u razgovoru Mihajlovićeva.

Dodala je da će se, posle uspešnog sastanka na Samitu 16+1 u Dubrovniku i potpisivanja dva memoranduma, saradnja sa CRBC nastaviti i na izgradnji najteže deonice na Koridoru 11 Požega-Boljare, kao i na izgradnji deonice Novi Beograd-Surčin, jer će to omogućiti puno funkcionisanje Koridora 11.

Džang Sjaojuen rekao je da će auto-put od Surčina do Obrenovca biti završen i pre ugovorenog roka, i dodao da CRBC intenzivno radi kako bi ciljevi dogovoreni u Dubrovniku bili postignuti.

- Pripremamo idejno rešenje za deonicu Požega-Boljare, sledeće godine započinjemo izgradnju od Novog Beograda do Surčina - rekao je Sjaojuen.

Intezivno se, kako je rekao radi i na pripremnim aktivnostima za rekonstrukciju pruge od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.