NavMenu

U Sarajevu uskoro kreće gradnja oblakodera - Avaz Ski Tower vredan je 100 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 19.04.2019. 08:41
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Drugog dana Sarajevo Business Foruma, grupacija Avaz predstavila je svoj naredni investicioni projekat - Avaz Ski Tower vredan 100 mil EUR.

Kako je za eKapiju rekao direktor marketinga Avaz grupacije, Sead Numanović, celokupna dokumentacija je spremna, kao i urbanistička saglasnost i građevinska dozvola, tako da očekuju da vrlo skoro krenu u gradnju.

- Sada pripremamo teren za građenje, jer smo osim parcela koje imamo kupili i dodatno zemljište u susedstvu već postojećeg Avazovog tornja. Očekujem da bi ubrzo mogli krenuti prvi radovi, tj. čekamo da se zvezde poklope - rekao je Numanović, ne precizirajući tačan datum početka radova.

Novac je, kako kaže, spreman, investitor je Avaz grupacija i spremni su da rade sami, ali ciljaju i na to da nađu jakog suinvestitora. Projekat tornja radila je sarajevska firma ADS Studio.

- Ovaj toranj sa sadržajem oko njega činio bi jedinstven i multifunkcionalan kondominijum. Planirano je da toranj ima kancelarijski prostor, stanove za prodaju, hotel i rotirajući restoran na krovu. U podnožju bi se kreirao šoping centar sa radnjama do 60 m2. Predviđena je i garaža iza tornja sa 500 parking mesta - objasnio je Numanović.

Numanović je za eKapiju kazao da se ovime ne iscrpljuju planovi Avaza u vezi sa investiranjem u nekretnine, jer imaju još 40.000 m2 prostora oko Radon Plaze, gde bi takođe gradili objekte, što je još u fazi planiranja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.