NavMenu

Indijska avio-kompanija Jet Airways prestao sa radom, mogući otkazi za 20.000 radnika

Izvor: Tanjug Četvrtak, 18.04.2019. 12:20
Komentari
Podeli
(Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)
Indijska avio-kompanija Jet Airways, najveći privatni avio-prevoznik u Indiji, obustavila je sve letove pošto s bankama nije postigla dogovor o privremenom finansiranju.

Investitori su "kaznili" akcije Jet Airways na početku trgovanja, izazvavši njihov pad od 34%, što je najveći dnevni pad akcija te kompanije, prenosi agencija Rojters.

Aktuelna vrednost kompanije je 260 mil USD, u odnosu na 1,6 mlrd USD na vrhuncu njene moći u 2005. godini.

Avio-kompanija se mesecima borila kako bi opstala na tržištu.

- Ovo je bila vrlo teška odluka, ali bez privremenog finansiranja, avio-kompanija jednostavno nije u mogućnosti da upravlja avio-prevozom putnika - navodi se u njenom saopštenju.

Kolaps avio-kompanije ogroman je udarac indijskoj avio-industriji koja se bori da zadovolji rastuću potražnju i pritom zadrži niske cene i troškove.

Iako je kompanija navela da se radi o privremenoj obustavi letova, mnogi smatraju da je zbog nedostatka finansija 20.000 radnih mesta u opasnosti.

Jet Airways je još prošle nedelje privremeno obustavio sve letove u međunarodnom saobraćaju do danas, a u međuvremenu je nastavio da leti na nekoliko linija u domaćem saobraćaju koristeći samo pet ATR aviona.

Jet Airways bio je deo Etihad Airways Partners grupacije avio-kompanija u kojima je Etihad Airways imao vlasnički udeo. Etihad Airways osim u Jet Airways-u ima vlasnički udeo u Air Serbia (49%).

Inače, Air Serbia je upravo od Jet Airways-a iznajmila širokotrupni avion Airbus A330 kojim obavlja letove za Njujork.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Obezbeđen novac za gradnju novog objekta Kliničkog centra u Kragujevcu

Za Klinički centar Kragujevac, kako je rekao mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević, obezbeđena su sredstva iz budžeta države. Dodao je da je 22. marta ove godine dobijena građevinska dozvola za izgradnju novog objekta na površini od 24.500 metara kvadratnih. - Vrednost investicije za izgradnju je 45,1 mil EUR, a planira se da novi objekat ima 351 postelju i osam operacionih sala. Početak radova na novom objektu je planiran za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.