NavMenu

Moj izbor 2019 - Proglašeni omiljeni domaći proizvodi

Izvor: Tanjug Sreda, 17.04.2019. 12:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com)Ilustracija
Konačni rezultati kampanje "Moj izbor 2019", koja se održava devetu godinu zaredom, pokazali su da je i ove godine Plazma keks kompanije Bambi najomiljeniji domaći proizvod. Titulu najomiljenijeg proizvođača u Srbiji poneo je Imlek.

Kao najbolji brendovi u svojim kategorijama nagrade su dobili: Začin C, Smoki, Metalac posuđe, Knjaz Miloš, Zlatiborac, Dijamant ulje, Moja Kravica, Nectar Family, PS fashion, Plazma keks, Pošta Srbije, Maxi, Dunav osiguranje, Banca Intesa, Forma Ideale, EXIT. Brend Tiffany je osvojio nagradu kao pobednik internet glasanja.

Ove godine, u konkurenciji za nagradu našlo se 930 domaćih proizvoda i brendova u 27 kategorija. Glasanje je organizovano u dva kruga. U prvom su glasali korisnici interneta, a brendovi sa najvećim brojem glasova plasirali su se u finale, gde ih je u svakoj kategoriji čekalo po pet najbolje plasiranih brendova iz prethodnih akcija.

Finalno glasanje organizovano je na terenu, metodom "lice u lice", a u deset gradova Srbije glasalo je ukupno 2.010 potrošača.

Svečana dodela priznanja biće organizovana sredinom maja.


Tokom devet godina nagradu osvojile 43 kompanije

Kampanju "Moj izbor" organizuje udruženje Moja Srbija sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i promocije kvaliteta domaćih proizvoda i brendova. Ovogodišnja akcija sprovedena je uz podršku potpredsednice Vlade Republike Srbije Zorane Mihajlović, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Beograda.

Jedinstvenost ove kampanje je u tome što se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača. Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi. Izuzetno, za ovu nagradu mogu biti nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.

Tokom devet godina, koliko traje akcija, naklonost potročaša i nagradu "Moj izbor" uspele su da osvoje samo 43 kompanije u Srbiji sa ukupno 47 brendova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.