NavMenu

Dželila Čurt, direktorka Nove BH - Najgledanija televizija u zemlji posle samo nekoliko meseci rada

Izvor: eKapija Utorak, 16.04.2019. 09:28
Komentari
Podeli

Dželila ČurtDželila Čurt
Dželila Čurt nedavno je imenovana na mesto direktorke televizije i finansija Nove BH, a dosadašnju karijeru je gradila na rukovodećim pozicijama u finansijskim institucijama, i to u sektorima za finansije NLB banke i UniCredit Leasinga, te kao Audit Manager u Deloitte BiH.

Po dolasku na čelo najmlađe komercijalne televizije u zemlji, Čurt za eKapiju kaže da sa svojim timom želi da omogući nepristrasno i kvalitetno informisanje gledalaca, kao i da je odgovornost prema njima ujedno i glavni pokretač.

Bogata programska šema, smatra, jedan je od glavnih aduta Nove BH, a uskoro će predstaviti i verodostojan informativni program iza kojeg će stajati "tim sastavljen od najboljih novinara, urednika, voditelja i reportera".

eKapija: Sada kada ste imenovani za direktoricu Nove BH, najmlađe komercijalne televizije u zemlji, kakvi izazovi su pred vama?

- Najmlađa smo komercijalna televizija, s velikim apetitom i željom da odgovorimo zahtevima potpuno nove ere u televizijskoj industriji. Odgovornost prema našim gledaocima i javnosti je naš najveći pokretač i najveći izazov u isto vreme. Moj tim i ja imamo jasnu viziju - želimo pre svega da omogućimo nepristrano, verodostojno i kvalitetno informisanje, i da vrhunskom zabavom obogatimo živote svoje publike.

eKapija: Ranije ste bili na rukovodećim pozicijama u finansijskim institucijama. Koliko vam dosadašnje iskustvo može pomoći u vođenju jedne TV kuće, postoje li podudarnosti u tim biznis sferama?

- Dosadašnje iskustvo može mnogo pomoći. Sve je stvar razumevanja poslovnog modela kompanije, strategije i pravca u kojem želimo ići. Zajednički imenitelj za sve je dobra organizacija, te ako uz to imate i odličan tim profesionalca koji su orijentisani ka istom cilju, uspešno vođenje bilo koje organizacije, pa tako i televizijske kuće je zagarantovano. Kvalitet usluge i realizacija strategije kroz dobar finansijski rezultat je formula uspešnog biznisa.

eKapija: U čemu se ogleda potencijal Nove BH na tržištu, kakva su vaša očekivanja?

- Nova BH je nacionalni emiter s izuzetno bogatom programskom šemom. Obraćamo se svim gledaocima u Bosni i Hercegovini i to je naš imperativ. Uskoro ćemo predstaviti pouzdan i verodostojan informativni program, koji ćemo stvarati za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine.

Posebno ističemo premijum sportske sadržaje, čiji smo vlasnici prava, sitcome, dramski program i emisije zabavnog karaktera. Osim ovih sadržaja, želimo ponuditi koncept komercijalne televizije drugačiji od TV programa koji su trenutno zastupljeni na našem tržištu, ali i u regiji. Usuđujem se reći da je tako već i sada.

Povećanje raznovrsnosti i kvaliteta u programskom i produkcijskom smislu odličan je potencijal za rast naše gledanosti, a samim tim i za dobre poslovne rezultate. Želimo da zadržimo poziciju medijskog lidera i da se svojim programskim sadržajima odužimo gledaocima za poverenje koje su nam ukazali od samog starta. Cilj nam je da budemo odgovorna kompanija koja snagu brenda Nova BH koristi za promovisanje pozitivnih vrednosti sa ciljem napretka društva u BiH.

eKapija: Kakve novine u sadržaju nudi vaša televizija u odnosu na aktuelne medije u BiH?

- Gledaoci u našoj programskoj šemi u udarnim terminima mogu da prona]u atraktivne i produkcijski zahtevne zabavne, serijske i filmske sadržaje. Ekskluzivni smo vlasnici televizijskih prava prenosa najvećih sportskih dešavanja (kvalifikacije reprezentacija BiH, Hrvatske i Srbije za EURO 2020, Liga šampiona – ciklus 2018-2021, Evropsko prvenstvo 2020, kvalifikacije fudbalske reprezentacije BiH za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru). Uskoro ćemo predstaviti respektabilan informativni program koji će biti u službi gledalaca. Formirali smo odličan informativni tim sastavljen od najboljih novinara, urednika, voditelja i reportera i sigurna sam da ćemo timski odgovoriti svim izazovima savremenog televizijskog novinarstva.


eKapija: Svedoci smo da se kablovski operateri u regionu trkaju ko će ponuditi bolji filmski i serijski program. Šta će biti vaši aduti i kako generalno gledate na razvoj trendova u serijskom i filmskom programu?

- Kada je reč o serijskom i filmskom programu, i u tim programskim segmentima pažljivo pratimo i analiziramo medijsko tržište, pratimo svetske televizijske trendove i odgovaramo na želje naših gledalaca. Želimo u njihove domove da donesemo kvalitetan igrani domaći, regionalni i strani serijski sadžaj. Da smo opravdali poverenje naših gledalaca, pokazuju i rezultati gledanosti serija koje trenutno emitujemo u udarnom terminu: "Lud, zbunjen, normalan" i "Na granici", koje donose razbibrigu i odmor od svakodnevice. Upravo je dramski program sa elementima humora naš najveći adut.

eKapija: Kakav je rejting Nove BH u odnosu na konkurenciju?

- Nova BH se po početku emitovanja (9. oktobra 2018. godine) u rekordnom roku pozicionirala kao najgledanija komercijalna televizija u Bosni i Hercegovini, a već od januara 2019. godine Nova BH je najgledanija TV stanica u BiH. Prema martovskim rezultatima o gledanosti, Nova BH je jedina TV stanica na tržištu koja beleži rast gledanosti na bazi 24h, TG All 4+, u odnosu na isti period u prošloj godini. U prajmtajm terminu smo apsolutni lider sa porastom od 93% i trenutnim šerom od 16%, dok naš prvi konkurent u istom terminu (20-24h) ima 44% nižu gledanost, pokazuju podaci Audience Measurementa.

Vedrana Džudža

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.