NavMenu

Metals banka dokapitalizovana za 3,78 milijardi dinara

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.07.2009. 13:27
Komentari
Podeli

Metals banka iz Novog Sada saopštila je danas (16. jul 2009. godine) da su Autonomna pokrajina Vojvodina i osiguravajuće društvo DDOR "Novi Sad" kupili svih 668.100 akcija nove emisije čime je banka dokapitalizovana za 3,78 milijardi dinara.

Metals banka je akcije po ceni od 5.500 dinara izdala bez javnog poziva na osnovu odobrenja Komisije za hartije od vrednosti za izdavanje akcija unapred poznatim kupcima.

Kako se navodi u saopštenju, nakon dokapitalizacije i najavljenog imenovanja uprave banke stvoriće se uslovi da u Metals banci prestane prinudna uprava, koju je Narodna banka Srbije zbog problema u poslovanju uvela 23. oktobra 2008. godine.

U saopštenju se navodi da su u toku pripreme za odžavanja vanredne Skupštine akcionara na kojoj će biti imenovana uprava banke.

- Prestanak mera prinudne uprave značiće da je u potpunosti ispunjen cilj njihovog uvođenja - konsolidacija banke i otpočinjanje njenog redovnog funkcionisannja i poslovanja u budućem periodu- ističe se u saopštenju.

Prema podacima Agencije za privredne registre, kapital Metals banke pre dokapitalizacije iznosi 1,86 milijardi dinara.

Cena akcija Metals banke na berzi 15. jula je iznosila 5.394 dinara.

Tokom prethodnih godinu dana, najviša cena akcija Metals banke iznosila je 31.000 dinara 25. jula prošle godine, a najniža cena od 2.250 dinara zabeležena je 7. aprila ove godine.

Metals banka je prošlu godinu završila sa gubitkom od četiri milijarde dinara dok je godinu dana ranije imala dobit od milijardu dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.