NavMenu

Za infrastrukturne projekte u nerazvijenim opštinama kredit EIB od 22 mil EUR

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 15.04.2019. 12:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bblitz/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar finansija Srbije Siniša Mali i šef divizije Evopske investicione banke (EIB) za Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan Mateo Rivelini potpisali su danas (15. aprila 2019.) u Beogradu ugovor od 22 mil EUR kredita za infrastrukturne projekte u najnerazvijenijim opštinama u Srbiji.

U cilju podizanja infrastrukturnog kapaciteta jedinica lokalnih samouprava, standarda i kvaliteta života građana, kao i podrške lokalnom ekonomskom razvoju, Vlada Srbije, EIB i Misija Programa UN za razvoj (UNDP) pokreću pogram "Partnerstvo za program lokalnog razvoja", čija je ukupna vrednost 30 mil EUR.

Ugovor je potpisan u Vladi Srbije u prisustvu ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića, šefa Delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija i tim lidera za partnerstva i nove donatore UNDP-a Ivana Zverhanovskog.

Od ukupno 30 mil EUR, 75% vrednosti programa finansira EIB sa 22 mil EUR kredita, a 25% potrebnih sredstava biće obezbeđeno iz budžeta Srbije, donacija, sredstava UNDP-a i sredstava jedinica lokalne samouprave za koje je predviđeno učešće od najmanje 15% ukupne vrednosti pojedinačnog projekta.

Reč je o infrastrukturnim projektima u najnerazvijenijm opštinama u Srbiji, kao i onim koje su u prošlosti bile pogođene elementarnim nepogodama ili migrantskom krizom.

Infrastrukturni radovi na odabranim projektima biće realizovani u periodu od četiri godine od početa projekta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.