NavMenu

Rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije do avgusta 2021. godine

Izvor: RTS Nedelja, 14.04.2019. 23:21
Komentari
Podeli
Budući izgled KCS-aBudući izgled KCS-a
Predsednik Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, investicije vredne 110 mil EUR, i poručio da ulaganja u kliničke centre drastično menjaju sliku srpskog zdravsta i cele Srbije i podižu standard građana i obezbeđuje znatno bolju zdravstvenu negu. On je najavio da će na proleće naredne godine početi radovi na izgradnji "Tiršove 2". Vučić je istakao i da je određena lokacija za gradnju – u Deligradskoj ulici.

Naveo je da je ostalo da se reši još nekoliko problema i da na proleće sledeće godine kreće izgradnja nove dečje klinike, "Tiršove dva". Vučić je istakao da je ulaganje od 110 mil EUR u KCS od najvećeg, kapitalnog značaja za Srbiju, jer je reč o ogromnom novcu koji se ulaže za izgradnju nove zgrade Kliničkog centra i obnovu stare, a ceo posao bi trebalo da bude završen do avgusta 2021. godine.

Vučić je najavio da će na jesen početi radovi na novoj zrgadi Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, a na proleće naredne godine i na Kliničkom centru u Kraguejevcu.

Takođe, dodao je da će u Kliničkom centru, posle izgradnje i obnove, biti 930 novih ležajeva, od kojih 200 novih u intenzivnoj nezi.

Kako je rekao, gradi se i novi Urgentni centar, koji će biti najmoderniji, pošto su nabavljeni "iks" i "gama" nož, akceleratori i ostali aparati.

Predsednik je najavio i da će svakako biti novog zapošljavanja u zdravstvu.

Novi KCS između ostalog imaće i novi Urgentni centar, renoviranu Polikliniku, proširene laboratorije, 930 bolničkih kreveta, 200 kreveta u odeljenjima intenzivne nege, i 30 operacionih sala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.