NavMenu

Univerziteti Srbije i Amerike zajedničkim naporima ka unapređenju prehrambene industrije

Izvor: Energetski portal Nedelja, 14.04.2019. 09:00
Komentari
Podeli
(Foto: Jan Willem van Hofwegen/shutterstock.com)
UC Davis Centar, jedan od vodećih poljoprivrednih univerziteta u SAD i svetu i Agronet – Centar za obrazovanje i istraživanje Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, započeli su saradnju u kreiranju novih modela edukacije za industriju.

Tročlani tim profesora UC Davis Centra iz Kalifornije je obišao kompanije po Srbiji i upoznao se sa situacijom u prerađivačkoj industriji voća i povrća na terenu.

Nakon posete kompanijama, tim je kroz zajedničke radionice sa Agronetom vršio pripreme za kreiranje kurseva.

Cilj saradnje je razvoj održivog modela kontinuirane edukacije kroz stvaranje inovativnih sertifikacionih kurseva koji bi se sprovodili na Poljoprivrednom fakultetu, za razvoj kadrova i dalje usavršavanje u obrazovanju zaposlenih u kompanijama.

Kursevi će se kreirati na osnovu potreba industrije, a tim UC Davis-a će pokušati da svoja iskustva prenese našim profesorima, naručito kada je u pitanju saradnja sa kompanijama, izbor tema kurseva, kako se kompanije animiraju, šta im sve Univerzitet nudi, koje metode podučavanja preporučuju i slično.

Učesnici će kroz kurseve raditi na rešavanju problema sa kojima se sreću u svom radu i razvijaće svoju efikasnost i produktivnost.

USAID Projekat za konkurentnu privredu potpisao je Sporazum o saradnji sa UC Davis Centrom o dugoročnoj strateškoj saradnji za unapređenje visokoškolskog univerzitetskog sistema u prehrambenoj industriji u Srbiji.

Na ovaj način Projekat je pomogao otpočinjanje procesa koji će omogućiti da se produbi saradnja izmedju Univerziteta i privatnog sektora, da se gradi međusobno poverenje, investira u znanje i tehnologiju, kako bi srpske kompanije postale konkurentnije na međunarodnom tržistu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.