NavMenu

"Microsoft" počeo pretprodaju operativnog sistema "Windows 7"

Izvor: Beta Sreda, 15.07.2009. 14:55
Komentari
Podeli

Novi "Microsoft" operativni sistem "Windows 7" (vindovs 7), koji će se na evropskom tržištu pojaviti 22. oktobra ove godine od danas (15. jul 2009. godine) se može kupiti u pretprodaji u nekoliko evropskih zemalja po povoljnim cenama.

Kako se navodi na nezvaničnom portalu o "Windows 7" (windows7news.com), promotivni period može se iskoristiti preko sajtova u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Nemačkoj, a interesovanje je veliko tako da se na sajtovima nekih prodavaca, poput francuskog "Amazona", navodi da "raspoloživih zaliha za sada nema".

Najavljeno je da će promotivni period trajati do 14. avgusta, a prema navodima francuskog lista "Figaro" kućna verzija "Windows 7" može se kupiti za najmanje 49 EUR.

Kako se navodi u "Figarou", novi sistem bi trebalo da baci u zasenak delimični neuspeh koji je "Microsoft" doživeo sa prethodnim sistemom "Windows vista".

Analitičarska kuća IDC predvidela je da će 177 miliona kopija "Windows 7" biti instalirano na računare u svetu do kraja 2010. godine, od čega oko 50 miliona u Evropi, preneo je BBC.

Pretprodaja u Sjedinjenim Američkim Državama već je počela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.