NavMenu

Potpisan sporazum o kreditu za "Koridor 10" - od Svetske banke 388 mil USD

Izvor: Beta Ponedeljak, 13.07.2009. 14:48
Komentari
Podeli

Srbija i Svetska banka potpisale su danas (13. jul 2009. godine) sporazum o zajmu od 388 mil USD za izgradnju "Koridora 10" kroz Srbiju.

Sporazum o zajmu koji će moći da se koristi od 1. septembra potpisali su ministarka finansija Diana Dragutinović i šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej, a potpisan je i sporazum Svetske banke i srpskog preduzeća "Koridor 10" o realizaciji kredita.

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović izjavila je da je Svetska banka odobrila dugoročni zajam na period od 20 godina, sa periodom mirovanja od osam godina, a kamata je šestomesečni libor, umanjen za 0,05%.

Ona je kazala da će se novac Svetske banke koristiti za izgradnju 32 kilometra između Leskovca i Grdelice i devet kilometara na autoputu od Niša do Dimitrovgrada kao i poboljšanje bezbednosti u saobraćaju.

Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej je izjavio da će u realizaciji projekta biti uveden dvostruki postupak tehničke revizije, kako bi se obezbedilo da se sredsva iz zajma namenski troše.

Kako je rekao, jedan nadzor će biti finansiran iz kredita, a drugi će finansirati Svetska banka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.