NavMenu

BAJATOVIĆ: Uskoro ugovor o modernizaciji skladišta "Banatski Dvor"

Izvor: Beta Subota, 11.07.2009. 13:44
Komentari
Podeli


Ugovor "Srbijagasa" i ruskog "Gazproma" o osnivanju zajedničkog preduzeća za modernizaciju podzemnog skladišta prirodnog gasa Banatski Dvor bići potpisan najverovatnije u drugoj polovini jula.

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović je za subotnje (11. jul 2009. godine) "Večernje novosti" izjavio da je ugovor završen, ali da još treba "srediti" imovinske podatke.

- Sve smo se dogovorili, ali potrebno je da sredimo imovinske podatke. Jer, sada pojedini papiri nisu "čisti", odnosno deo imovine u Banatskom Dvoru nije prenet na "Srbijagas". Trebalo bi da i taj deo posla završavamo, i u ponedeljak ceo dokument prosledimo u "Gazprom", na verifikaciju- kazao je on.

Bajatović je naveo da će pošto Rusi budu pogledali konačni tekst ugovora, konsultanti "Srbijagasa" oceniti taj dokument koji će potom biti upućen na sednicu Vlade Srbije.

Na pitanje o tome kada bi mogao biti potpisan ugovor o osnivanju zajedničke firme sa "Gazpromom" za izgradnju gasovoda Južni tok, Bajatović je rekao da je proces registracije u toku i da sve ide po planu.

- Radimo, biće i tog ugovora uskoro. Potrebno je i da oformimo stručni tim iz "Srbijagasa" koji će se baviti izradom dve studije izvodljivosti za trasu gasovoda kroz Srbiju. Jedna mora da se uradi po kriterijumima "Gazproma", a druga, koja ide na usvajanje u Vladu Srbije, mora da bude usklađena sa našim zakonima- naveo je on.


Prema njegovim rečima, u 80% dokumentacije i podataka to su identične studije.

Na pitanje da li će gas pojeftiniti, Bajatović je naveo da je nabavna cena gasa "pala", ali da ovih dana treba da stigne zvaničnu potvrda "Gazproma".

- Posle toga uradićemo računicu svih troškova i proslediti je Agenciji za energetiku- kazao je Bajatović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.