NavMenu

Kompanija IEEG iz Stare Pazove prva u Srbiji osvojila proizvodnju punjača za električne automobile, na kojima takođe radi

Izvor: RTV Četvrtak, 04.04.2019. 08:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Smile Fight/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija IEEG iz Stare Pazove prva je u Srbiji razvila proizvodnju punjača za električna vozila, a prototip tog uređaja izložila je i na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu. IEEG razvija i električni automobil, dok će prvi punjač te kompanije za nekoliko meseci biti postavljen u Staroj Pazovi, najavljuje osnivač kompanije Slavko Vujović.

- Punjači su najveća inovacija u svetu, s obzirom na to da mogu zameniti benzin i dizel, te bi njima prenos energije bio usmeren u baterije automobila, ali bi bio korišćen i u drugim industrijama - objašnjava Vujović i dodaje da se preko punjača može napajati i obnovljiva energija.

On je kazao da je u Srbiji i okruženju veliki zastoj u razvoju elektromobiliteta, kao i da je glavni problem to što u okviru nacionalne ekonomije i privrednog sistema ne postoje podsticaji u toj oblasti.

Kada je reč o razvoju električnih automobila, Vujović kaže da je na Sajmu automobila u Beogradu bio predstavljen koncept električnih automobila kompanije IEEG.

- Predstavljeni električni automobil razvijen je na platformi naše šasije, a napredujemo utoliko što nam je dostupno sve više komponenti koje smo mi razvili - kaže Vujović i dodaje da je kompanija u postupku pribavljanja neophode dokumentacije za postavljanje prvog javnog punjača u Staroj Pazovi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.