NavMenu

Niš reklamama privlači investitore - Raspisan tender za brendiranje privrednih potencijala

Izvor: Južne vesti Utorak, 02.04.2019. 11:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: oriontrail/shutterstock.com)Ilustracija
Bilbordi, medija zid, brendirana govornica od pleksiglasa, PR tekstovi i promo slogani i reklame - biće deo marketinške kampanje kojom će Grad Niš pokušati da privuče investitore. Tender za usluge kampanje i promocije raspisala je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte u kojoj kažu da brendiranje gradova nije više stvar izbora, već neophodnost.

Prema planu javnih nabavki, ova marketinška kampanja biće plaćena 4,1 milion dinara, a javni poziv za zainteresovane traje do 4. aprila. Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, ona će biti realizovana u toku 2019. godine i prvoj polovini 2020. godine.

Zamišljeno je da ona firma kojoj bude povereno brendiranje investicionih potencijala osmisli plan medijske kampanje, logo i zaštitni znak kampanje, promo slogane, reklame, limflete i sajamski štand. Treba da kreira kampanju na društvenim mrežama, producira video materijal i obezbedi objavu PR tekstova.

Zadatak je i da montira medij zid, izradi i brendira govornicu od pleksiglasa, i zakupi na 6 meseci najmanje 10 bilbord panoa u Nišu i 5 bilbord panoa u regionu.

U cilju prezentacije i promocije privrednih i investicionih potencijala Grada Niša, ponuđač je u obavezi da predloži medijsku strategiju za plasiranje kampanje na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou - navodi se u dokumentaciji.

Detalje o ovom konkursu možete pogledati OVDE.

U niškoj Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) kažu da Niš napreduje kada je reč o privlačenju investicija, ali da je potrebno unaprediti komnikaciju sa potencijalnim investitorima i vizuelni identitet grada.

Brendiranjem, gradovi i opštine međusobno se nadmeću za više investitora, bolje investitore, za veći broj turista, za nove stanovnike, za organizaciju kulturnih, sportskih i drugih događaja i zato je ulaganje u unapređenje imidža našeg grada i njegovih investicionih potencijala pođednako važno kao i ulaganje u infrastrukturu, na primer.
- Brendiranje gradova nije više stvar izbora, već neophodnost - kažu u KLERP-u.

Napominju da očekuju da se koristi od brendiranja i promocije osete u svim društvenim oblastima, poput obrazovanja, umetnosti, kulture, turizma, privrede.

- Želimo da kreiramo potrebne uslove da se pridobiju neke nove kompanije i privuku investicije, jer je činjenica da se investitori u velikoj meri oslanjaju na imidž grada kada donose ekonomske odluke, da povećamo broj turista, da privučemo nove stanovnike, a da istovremeno sačuvamo kulturno-istorijska obeležja i identitet i pozicioniramo se na osnovu pravih vrednosti - objašnjavaju iz KLERP-a.


Iz Kancelarije za lokalni razvoj ističu da su i u 2018. godini želeli da brendiraju investicione potencijale, te da su konkurisali za novac preko program Stalne konferencije gradova i opština, ali da nisu prošli na konkursu.

- Svesni da je brendiranje u stvari način planiranja razvojnih politika grada, odlučili smo se da i mi, poput Novog Sada, Inđije, Beograda ojačamo svoju konkurentnost na ovaj način i iz sopstvenih sredstava - kažu u KLERP-u.

Ističu da je mnogo primera uspešnog brendiranja gradova i opština u Evropi. Neki od njih su Debrecin, Temišvar, Plovdiv, Sofija, Skoplje, Mikolaiv u Ukrajini, a postoje pozitivni primeri u čitavoj Evropi. Svi oni svakako su nam pokazatelji da se, uz dobru volju i strategiju, ali i uz naporan rad, mogu postići željeni rezultati - objašnjavaju iz Kancelarije.

Napominju da ovom kampanjom tek pokreću proces brendiranja, "svesni da se radi o dugododišnjem i kompleksnom procesu".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.