NavMenu

Osiguranje Garant iz Brčkog skoro udvostručilo dobit u 2018.

Izvor: Nezavisne novine Petak, 29.03.2019. 13:16
Komentari
Podeli

IlustracijaIlustracija
Osiguranje Garant iz Brčkog ostvarilo je u 2018. godini neto dobit od 4,5 mil KM, što je veliki skok u odnosu na 2017. godinu, kada je dobit iznosila 2,4 mil KM, navodi se u Izveštaju o poslovanju, koji je usvojen na poslednjoj sednici Skupštine akcionara ovog osiguravajućeg društva.

Osiguranje Garant, koje je osim direkcije sa sedištem u Brčkom organizovano u još 11 gradova u Republici Srpskoj: Banjaluci, Prijedoru, Bijeljini, Doboju, Zvorniku, Pelagićevu, Modriči, Brodu, Šamcu, Istočnom Sarajevu i Foči, ostvarilo je u 2018. godini nešto veći prihod od 10 mil KM, dok je u 2017. godini taj prihod iznosio približno 8 mil KM.

U Osiguranju Garant ističu da je poslovni uspeh tim veći jer je ostvaren u uslovima izuzetno jake konkurencije, ako se ima u vidu da na teritoriji Republike Srpske deluje 12 osiguravajućih društava sa sedištem u RS, dve sa sedištem u Brčko distriktu i 10 filijala iz FBiH, a u Brčkom su prisutna i sva osiguranja iz FBiH.

Uprkos takvom poslovnom okruženju, i to pogotovo u domenu osiguranja od autoodgovornosti, Osiguranje Garant se u Brčkom uspelo pozicionirati kao tržišni lider s ostvarenom najvećom premijom u tom segmentu poslovanja.

Kako najavljuju u Osiguranju Garant, ovaj odličan poslovni rezultat služiće kao veliki podstrek u planiranom širenju mreže poslovnica, kao i većem angažovanju na polju povećanja premije ostalih neživotnih osiguranja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.