NavMenu

Građevinska sezona u Ivanjici - Od rekonstrukcije gradskog jezgra do skijališta i bazena

Izvor: Glas zapadne Srbije Četvrtak, 28.03.2019. 15:34
Komentari
Podeli
(Foto: Google Maps/screenshot)
Centar Ivanjice ove godine biće pretvoren u gradilište, jer će se raditi rekonstrukcija gradskog jezgra koja se očekuje već dve decenije, rekao je za GZS predsednik opštine Zoran Lazović.

- Radovi na kanalizacionoj, vodovodnoj i atmosferskoj mreži u Njegoševoj i Nušićevoj ulici očekuju se posle 60 godine, jer su toliko stare ove instalacije, a vrednost projekta je 120 miliona dinara. U pripremi je idejni projekat i predračunska vrednost za bazen na Jelića polju i nekoliko sportskih terena koje Ivanjičani odavno očekuju u saradnji sa Ministarstvom turizma, a za početak izgradnje izdvojeno je 40 miliona - istakao je Lazović dodajući da "žele da urade što više kako bi se odužili ljudima koji su im dali poverenje".

Krucijalni projekti očekuju i ruralnu sredinu. Najbitnija je deonica Pridvorica-Devići koja se radi u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva i Putevima Srbije u dužini od 8,3 km.

- Očekujemo završetak deonice puta, odnosno, pristupa budućem skijalištu, preko Golijske reke, na Odvraćenici u dužini od 18 km, gde je vrednost investicije više od milion evra, jer će praktično to biti magistralni put. Gore će se raditi tri ski staze, pristupne deonice i parking za više od 1.000 vozila, to će biti državni projekat Skijališta Srbije u vrednosti većoj od 2 mil EUR - kazao je Lazović.

Predsednik opštine naveo je da je urađena prva faza na obaloutvrdi u dužini od 500 metara, vrednosti 57,6 miliona dinara, koju je finansirala Kancelarija za javna ulaganja.

- Za drugu fazu je dodatno odobreno 18 miliona i to je od Napera do Crnjevačkog mosta, ukupno ovaj projekat iznosi 76 miliona dinara. Vrtić u Crnjevu od 980 kvadrata se privodi kraju, u toku su zanatski radovi. Dodatnih 7,8 miliona dobijeno je od ministarstva Slavice Đukić Dejanović i 1,3 miliona je odobrila opština za mobilijar. Čim objekat bude tehnički primljen moći će da se useli 120 mališana. Inače, ukupno u ovaj projekta je uloženo 86 miliona - rekao je Lazović.

Inače, i ove godine Opština Ivanjica nastavlja sa modelom gradnje sa učešćem građana, u prethodnom periodu asfaltirano je 23 kilometra, dok je za ovu godinu ugovoreno već 15, gde lokalna samouprava daje tri na dinar građana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.