NavMenu

Drugi Digitalni samit Zapadnog Balkana 4. i 5. aprila u Beogradu

Izvor: Startit Sreda, 27.03.2019. 13:30
Komentari
Podeli
(Foto: isak55/shutterstock.com)
Republika Srbija biće domaćin drugog Digitalnog samita Zapadnog Balkana #WBDS, koji će se održati 4. i 5. aprila u Palati Srbija.

Posle uspešnog prvog WBDS-a, koji je 2017. godine održan u Trstu, ovogodišnji samit okupiće više od 3.000 učesnika među kojima će se kao govornici naći i predstavnici vlada, međunarodnih institucija, preduzeća i istaknutih pojedinaca sa željom da se regionalna ekonomska saradnja dovede na viši nivo.

Na zahtev premijera šest ekonomija u regionu na prvom samitu razvijen je Višegodišnji akcioni plan za regionalni ekonomski prostor na Zapadnom Balkanu, kako bi se pripremio predlog za zajednički pristup unapređenju regionalne ekonomske saradnje. Cilj ovogodišnjeg samita je sumiranje dosadašnjih rezultata regionalne digitalne saradnje, razmena ideja i planova za unapređenje IKT sektora, kao i predstavljanje najboljih regionalnih IT kompanija i startapova u okviru sajamskog dela.

Ovogodišnji Digitalni samit koji se održava u Beogradu biće organizovan na tri različite bine.

WB6

Glavna bina okupiće predstavnike državnih i međunarodnih institucija, a u okviru nje će se održati niz diskusija o četiri glavne teme na kojima se temelji ekonomska saradnja zemalja Zapadnog Balkana, kao što su digitalna pismenost, digitalna ekonomija, bezbednost i umrežavanje. Pored diskusija, najveći regionalni preduzetnici imaće prilike da predstave svoja dostignuća.


Digital

Ključna tema ovog toka ticaće se razvoja digitalnih tehnologija i njihove primene u poslovnom i svakodnevnom životu. Predstavnici institucija i uspešni regionalni biznismeni predstaviće svoje ideje o tehnološkim rešenjima i digitalnim inovacijama u poslovanju i time podstaći dublju raspravu o ovoj temi.

Summit

Ovaj tok pruža priliku učesnicima da saznaju novosti koje se tiču održivog razvoja i regionalne saradnje. Najbolje digitalne inicijative koje su usmerene na poboljšanje života građana naći će takođe mesto na ovoj bini, kao i mehanizmi podrške međunarodnih institucija za razvoj ekonomije Zapadnog Balkana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.