NavMenu

Atlantic Grupa otvorila novi distributivni centar u Hrvatskoj - Investicija vredna 20 mil EUR

Izvor: Tanjug Sreda, 27.03.2019. 09:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Don Pablo/shutterstock.com)Ilustracija
Atlantic Grupa je otvorila novi logističko distributivni centar kod Velike Gorice, vredan oko 20 mil EUR, saopštila je kompanija, navodeći da taj centar obezbeđuje adekvatnu logističku podršku dugoročnom razvoju distribucijskog poslovanja.

Novoizgrađeni objekat objedinjuje ukupne skladišne kapacitete Atlantic Grupe na području Zagreba i centralni je logistički centar za hrvatsko tržište, ističu iz kompanije, a prenosi Hina.

- Investicija u izgradnju i opremanje, vredna oko 20 mil EUR, realizovana je u saradnji sa strateškim partnerom, kompanijom Kamgrad, u roku od samo sedam meseci - naglašavaju iz Atlantic Grupe.

Navode i da se Kamgrad "pokazao kao logičan odabir strateškog partnera za izgradnju objekta prema specifičnim potrebama Atlantic Grupe, namenjenog za dugoročni najam, budući da distributivna strategija Atlantic Grupe ne predviđa gradnju vlastitih skladišta".

U prvoj fazi osiguran je skladišni kapacitet od 30.000 paletnih mesta, a objekat ima i mogućnost dodatnog modularnog širenja u skladu s poslovnim potrebama. Razvoj distribucijskog poslovanja jedan je od stubova strategije rasta i razvoja kompanije, napominju iz kompanije Atlantic Grupa.

Kao zanimljivost novog logističko distributivnog centra izdvajaju i pilot projekat saradnje s hrvatskom robotičkom kompanijom Gideon Brothers, odnosno projekat testiranja prvog komercijalnog proizvoda te tehnološke kompanije - autonomnog logističkog robota.

Reč je o prototipu robota namenjenog za samostalnu vožnju, koji ima kapacitet prenosa tereta od 800 kilograma i dizajniran je za sigurno kretanje među ljudima, opremom i drugim logističkim vozilima. Prvi roboti ulaze u novi objekt 15. aprila, kada i počinje probni rad, ističu iz Atlantic Grupe.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.