NavMenu

Nušićeva ulica u Beogradu sledeća za obnovu - Raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova

Izvor: Novosti Ponedeljak, 25.03.2019. 11:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)Ilustracija
Nušićeva ulica bi do kraja godine trebalo da postane novo gradilište - Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova.

Ko će biti zadužen za obnovu ove buduće pešačke zone znaće se do 19. aprila, za kada je zakazano otvaranje ponuda, pišu Novosti.

Novoprojektovana ulica biće pešačkog karaktera, pa parkiranja u okviru tržnog centra Čumićevo sokače neće biti. Ulaz će biti omogućen samo interventnim i dostavnim vozilima iz Dečanske ulice u servisnu traku Nušićeve.

Ovde će biti posađen drvored, a između lišćara biće moguće postavljanje letnjih bašta. Ulica će biti popločana kamenim ili granitnim pločama. U delu koji vodi ka Čumićevom sokačetu biće postavljen parking za bicikliste.

Biće postavljeno i dekorativno osvetljenje i klupe. Svetlima će biti naglašen ulaz u podzemni prolaz, ali i znak Robna kuća Beograd.

Rekonstrukcija se izvodi u okviru projekta "Tri trga" i obuhvata prostor Nušićeve između Terazija i podzemnog prolaza na raskrsnici sa Dečanskom ulicom.

U obnovu će biti uključen i prilaz Čumićevom sokačetu, kao i ulaz u Čavketov pasaž.

Tender za rekonstrukciju Nušićeve ulice Direkcija je raspisala i marta 2018, ali je tada sve stopirano, podsećaju Novosti i dodaju da će, ukoliko sada sve prođe kako treba, majstori zauzeti Nušićevu do kraja 2019. godine.

Kako je početkom meseca najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, za rekonstrukciju Nušićeve ulice biće izdvojeno 59 miliona dinara.

Detalje o tenderu pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.