NavMenu

Muzej vazduhoplovstva ukinut, ali i dalje će primati posetioce

Izvor: Politika Nedelja, 24.03.2019. 13:49
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Vest da je vlada ukinula Muzej vazduhoplovstva je tačna. Tačno je i to da će zaposlene u ovoj ustanovi kulture preuzeti Ministarstvo odbrane.

Ali to ne znači da će muzej biti zbrisan sa kulturne mape Srbije niti da će njegovi kustosi postati potporučnici. Za posetioce se ne menja ništa – muzej i eksponati će i dalje biti na istom mestu. Promene će osetiti zaposleni budući da će njihov poslodavac biti država. Bar tako tvrde u Ministarstvu odbrane.

Kako za Politiku kažu, muzej će se finansirati iz budžeta države, a svi zaposleni zadržaće svoja radna mesta.

Za sada je 16 od 19 stalno zaposlenih dobilo nove ugovore, a preostali tek čekaju prolazak kroz neophodnu proceduru. Do tada su dobili ugovore na šest meseci. Kako tvrdi izvor iz ministarstva upoznat sa slučajem, na svojim mestima ostaju i dosadašnji honorarci.


– Ovo je zapravo rešenje problema finansiranja. Muzej se do sada dovijao da na razne načine isplati plate zaposlenim i namiri tekuće troškove, struje, održavanja zgrade… Deo su zarađivali od prodatih ulaznica, nešto izdavanjem parking mesta, prostora za snimanje filmova, reklama… – dodaje izvor Politike.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.