NavMenu

Pivara Tuzla ulaže oko 2,8 mil EUR do juna 2019. - Stiže PET linija punjača sa CIP stanicom i rezervoarima

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.03.2019. 16:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ID1974/shutterstock.com)Ilustracija
Pivara Tuzla u 2019. godini planira investicije vredne 5,6 mil KM ( oko 2,8 mil EUR). Kako navode iz ove kompanije, potpisani su ugovori s dobavljačima za PET liniju punjača sa CIP stanicom i rezervoarima vredan 2,2 mil KM (1,1 mil EUR), zatim za nabavku teretnih motornih vozila i viljuškara u vrednosti 1,78 mil KM (oko 550 mil EUR), kao i za nabavku opreme, odnosno dearatora vode, karbonizera i pastera piva, vredan milion maraka.

Implementacija ovih investicija je planirana do polovine juna 2019. godine.

Pivara Tuzla je u ovoj godini takođe usmerena ka unapređenju ključnih tehnoloških procesa, kao što su unapređenje pogona kuhaone, fermentacije i filtracije piva, prenosi Klix.

- Izvršena je nadogradnja softvera na novu verziju Brewmax 9.0. te adekvatna adaptacija uslova u kojima radi ovaj deo prozvodnog procesa. Brewmax softver je moderan sistem koji predstavlja odlične temelje za dalju nadogradnju te konstantnu mogućnost unapređenja, kako tehničkih tako i tehnoloških izvedbi procesa. Ovakav potpuno otvoren sistem nam daje mogućnosti za optimizaciju i kontrolu resursa koji se koriste u procesu proizvodnje piva i procesu održavanja kompletnog sistema. Samim tim smo dobili veću sigurnost, kako za operatere tako i za sam proizvod. Ovom nadogradnjom dobili smo mogućnost i za kontinuiran monitoring svih merenja u sistemu - objasnili su iz Pivare Tuzla.


Kako dodaju, sada postoji kompletan sistem arhiviranja koji im omogućava hronološko praćenje i optimizaciju kompletnog procesa. Na taj način je implementirana kompletna automatizacija pogona fermentacije piva, za koji je korišćen isti softverski paket kao i za pogon kuhaone. Vrednost kompletne investicije je 600.000 KM (300.000 EUR).


Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Vesti

Nemačka od 1. juna menja pravila za građane Zapadnog Balkana

Državljani Srbije, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Albanije uživaće privilegovan pristup tržištu rada Nemačke od 1. juna 2024. godine, prema Uredbi o Zapadnom Balkanu. To je zbog toga što je Nemačka odlučila da udvostruči broj viza koje će državljanima ovih šest zemalja dobijati u svrhu rada godišnje na 50.000, koje će od juna 2024. godine izdavati Federalna agencija za rad, prenosi SchengenVisaInfo, a prenosi Indikator.ba.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.