NavMenu

Sporazum Nemačko-srpske privredne komore i Univerziteta u Beogradu - Modelom nemačkog poslovanja do radnog iskustva

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.03.2019. 15:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lucky Business/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija) Ronald Zeliger i rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović potpisali su Sporazum o saradnji u cilju stručnog usavršavanja studenata, njihovog boljeg povezivanja sa tržištem rada i predstavljanja rada kompanija-članica Komore.

Inicijativa "Modelom nemačkog poslovanja do radnog iskustva" Nemačko-srpske privredne komore i Univerziteta u Beogradu namenjena je studentima završnih godina osnovnih i master studija Univerziteta u Beogradu koji žele da steknu prva radna iskustva i na taj način poboljšaju svoje šanse na tržištu rada.

Predsednik Nemačko-srpske privredne komore Ronald Zeliger na redovnom susretu AHK HR radne grupe, kome je prisustvovalo oko 50 HR menadžera u najvećim nemačkim kompanijama, govorio je o mogućnostima unapređenja programa stručnih praksi u nemačkim kompanijama koje posluju u Srbiji.

Tom prilikom saopštio je da će Komora i Univerzitet u Beogradu tokom ove godine omogućiti online platformu na kojoj će članovi AHK Srbije, ali i druge kompanije sa nemačkim kapitalom koje nisu članovi, redovno objavljivati otvorene pozicije za praksu u njihovim preduzećima.

- Stručna praksa bi trebalo da bude sastavni deo nastavnog procesa na osnovnim i master studijama svih fakulteta u cilju povezivanja teorijskog i praktičnog znanja. Nije retkost da kandidati sa radnim iskustvom u traženoj oblasti dobijaju posao pre onih koji su možda i kvalifikovaniji za posao, ali samo na papiru - istakao je predsednik AHK-a i naglasio da neretko poslodavac, čak i ako u tom trenutku nije planirao da zapošljava nove radnike, zaposli kandidata koji se tokom prakse pokazao kao kvalitetan i vredan.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović istakla je da je potpisivanje Sporazuma o saradnji veoma značajno za Univerzitet i da će posredstvom svojih komunikacijskih kanala informisati studente o portalu Nemačko-srpske privredne komore i mogućnostima praktikantskog staža.

- Univerzitet u Beogradu želi da omogući svojim studentima da steknu profesionalno iskustvo u uspešnim firmama u Srbiji koje posluju po vodećim međunarodnim standardima. Smatramo da je to izuzetno korisno za sve strane, i za studente i za kompanije, al i za visokoškolske ustanove koje treba da teže podizanju nivoa javno-privatnog partnerstva - zaključila je rektorka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.