NavMenu

Magazin Diplomacy&Commerce proslavio treći rođendan i dodelio godišnje nagrade

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.03.2019. 12:41
Komentari
Podeli
Magazin Diplomacy&Commerce, sindikacija londonskog The Economist časopisa, proslavio je 20. marta svoj treći rođendan. Na događaju koji je održan u Narodnom muzeju u Beogradu uručene su i Diplomacy&Commerce nagrade pojedincima, kompanijama i organizacijama koje su se istakle u humanitarnom radu, CSR aktivnostima, spajanju biznisa i kulture, zatim, doprinosu unapređenja uslova poslovanja, bilateralne saradnje, civilnog društva, kao i privrednog ambijenta u Srbiji.

Članovi žirija koji su odlučivali o dobitnicima bili su: Marko Čadež, Privredna komora Srbije, Martin Knapp, Nemačko-srpska privredna komora AHK, Sanja Ivanić, Francusko-srpska privredna komora CCIFS, Mirjana Kojić, CCIS, Ana Grujović, Komora švajcarsko-srpskih privrednika SSCC, Marija Radulović, Hrvatski poslovni klub HPK, Danijela Fišakov, Slovenački poslovni klub SPK, Selena Đorđević, Helensko privredno udruženje Srbije HBA, Ruža Ristanović, Diplomacy&Commerce, Robert Čoban, predsednik Color Press Group.

- Na svom putu ka Evropi, pre tri godine pokrenuli smo magazin "Diplomacy & Commerce" u Srbiji. Godinu i po dana kasnije izašao je i prvi broj hrvatskog izdanja, a proteklog meseca u rezidenciji ambasadora Ujedinjenog kraljevstva u Beču pokrenuli smo "Diplomacy & Commerce Austria". U septembru će u Ljubljani izaći prvi broj "Diplomacy & Commerce Slovenia", a krajem ove godine u prostorijama Hrvatske narodne banke održaćemo i prvi put konferenciju "Svijet u 2020." i promociju istoimenog magazina. Možda Evropa danas nije tako popularna tema, ali ja evo koristim priliku da vas na ovom mestu, u Narodnom muzeju u kojem se to najbolje vidi, podsetim da mi baštinimo evropske tradicije i da je to društvo u kojem želimo da budemo i u budućnosti - rekao je predsednik Color Press Grupe Robert Čoban, zahvaljujući se gostima.

Posebna nagrada za doprinos razvoju civilnog društva dodeljena je Semu Fabriziju, ambasadoru i šefu delegacije Evropske Unije u Srbiji. Nagradu za unapređenje uslova za poslovanje dobio je Komorski investicioni forum zapadno balkanske šestorke, a za unapređenje bilateralne saradnje i privrednog ambijenta Federalna komora Austrije.

Priznanje za najbolju društveno odgovornu kompaniju pripala je kompanijama Coca Cola i Nelt Srbija, a za najbolju društveno odgovornu kampanju Delta Holdingu za projekat "Naše selo".

Nagradu za doprinos razvoju umetničkog stvaralaštva i očuvanju kulturne baštine zaslužili su Heineken i Narodni muzej, dok je nagrada za humanitarnost dodeljena Novaku Đokoviću, a nagrada za fondaciju godine Fondaciji Novak Đoković.


Nagrada za biznis inovacije pripala je kompaniji Bitgear, za izgradnju mreže za Telekom Srbija.

Specijalna nagrada redakcije za doprinos razvoju investicione klime dodeljena je Evropskoj investicionoj banci, a za doprinos očuvanju kulturne baštine Vojvođanskoj banci.

Visoka škola Ćuprija nagrađena je za doprinos razvoju visokog obrazovanja.

Posle dodele nagrada, treći rođendan je proslavljen u atrijumu Narodnog muzeja, sa predstavnicima Vlade Srbije, diplomatskog kora, stranih i domaćih privrednih komora, poslovnih asocijacija, međunarodnih i domaćih institucija i organizacija, kao i sa predstavnicima poslovnog, kulturnog i javnog života Srbije.

Svi gosti su imali priliku da pogledaju vođenu izložbu "Srpska umetnost u 18. i 19. veku". Prva dela koja se danas nalaze u Zbirci srpskog slikarstva 18. i 19. veka dospela su u Narodni muzej ubrzo po njegovom osnivanju. U Zbirci se nalazi više od 1.500 dela, velikim delom vrhunskih ostvarenja nacionalnog slikarstva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.