NavMenu

Više od 50 nemačkih kompanija traži dobavljače u regionu i u 2019. - Novo okupljanje 6. juna u Dortmundu

Izvor: Indikator Utorak, 19.03.2019. 16:07
Komentari
Podeli

(Foto: michaeljung/shutterstock.com)
Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana nastavlja se i u 2019. godini, a novi događaj biće održan u Dortmundu 6. juna, izveštava Indikator.ba.

U okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastaće sa nemačkim firmama koje su u potrazi za dobavljačima roba i usluga iz traženih delatnosti poslovanja.

Zainteresovane nemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora. Inicijalno 52 nemačke kompanije zainteresovane su za pronalaženje partnera u regionu.

Oni koje žele da postanu dobavljači nekih od nemačkih kompanija treba da se prijave do 29. marta, a broj onih koji će se kvalifikovati za završni B2B događaj je ograničen.

U proteklim krugovima pronalaženja dobavljača značajan broj kompanija iz regiona i BiH pronašao je nove poslovne angažmane, a kompanije iz BiH su redovno bile među najzapaženijim.

Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za privredu i energiju SR Nemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Nemačke. Organizuju ga Predstavništvo nemačke privrede u BiH, nemačke spoljnotrgovinske komore u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), kao i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.).


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.