NavMenu

Kinezi potopili Pradu - Čuveni modni brend zbog slabog juana izgubio 860 mil USD tržišne vrednosti

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 18.03.2019. 13:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ti_ser/shutterstock.com)Ilustracija
Akcije kompanije Prada potonule su na najniži nivo od 2016. godine, jer je usporavanje kineske potrošnje rezultiralo neočekivanim padom godišnje dobiti italijanske modne kuće.

Ovaj luksuzni modni brend, čije su akcije listirane na Honkoškoj berzi, pripisala je pad prodaje u Aziji uglavnom uzdržanoj potrošnji kineskih turista u Hong Kongu i Makau zbog slabosti juana, prenosi agencija Bloomberg.

Akcije Prade su se stropoštale na trgovanju u Hong Kongu za 11%, što je njihov najveći dnevni pad od septembra 2017. Sunovrat akcija, koji je došao nakon razočaravajućih podataka o zaradi kompanije, srezao je njenu tržišnu vrednost za 864 mil USD.

Operativni profit Prade za 2018. godinu pao je za 10%, na 323,8 mil EUR, podbacivši u odnosu na prognoze analitičara koji su očekivali da će iznositi 378 mil EUR.

Ovo je četvrta godina uzastopno kako Prada beleži pad zarade, koja se "istopila" za više od 50% u odnosu na 2014. godinu kada je kompanija bila na vrhuncu, dodaje njujorška agencija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.