NavMenu

Grad Novi Pazar kupio objekte TK Raška za 16 miliona dinara

Izvor: Beta Nedelja, 17.03.2019. 16:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kekyalyaynen/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Novi Pazar kupio je u petak (15. marta 2019. godine) za 16 miliona dinara fabriku za preradu otpadnih voda, kotlaru i još nekoliko pomoćnih objekata tekstilnog kombinata "Raška" u stečaju, potvrđeno je radiju Sto plus u lokalnoj samoupravi.

Taj deo imovine nekadašnjeg giganta ovdašnje privrede prodavao se po početnoj ceni od 15,2 miliona dinara, a na javnoj licitaciji u Beogradu učestvovala su i dva privrednika iz Novog Pazara.

Ovo je bila druga prodaja te imovine TK "Raška", a prva je poništena jer su oba zainteresovana kupca odustala nakon licitacije na kojoj je, takođe, pobedila lokalna samouprava.

Grad Novi Pazar je tada ponudio 84 miliona dinara, skoro šest puta više od početne cene, ali nije potpisao kupoprodajni ugovor jer su procenili da je cena nerealno visoka.

Novopazarac Amer Hadžifejzović, kao drugi ponuđač, je potpisao ugovor, ali nije u zakonskom roku isplatio cenu od 78 miliona dinara zbog čega je prodaja poništena.


Objekti koje je Grad Novi Pazar danas kupio nalaze se na parcelama 10897/9, 10897/46, 10897/48 i 10897/49, a koje su planom detaljne regulacije predviđene za izgradnju objekata javne namene, konkretno, toplane na biomasu.

Plan lokalne samouprave je bio da izgradnja toplane počne na proleće 2019, a da sa početkom grejne sezone toplana bude stavljena u pogon, ali će taj rok najverovatnije biti pomeren.

Ukupna vrednost izgradnje toplane na biomasu i toplovoda u Novom Pazaru je 3,6 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.