NavMenu

U junu početak gradnje autoputa Beograd-Sarajevo?

Izvor: Tanjug Utorak, 12.03.2019. 15:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com)Ilustracija
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s investitorom, projektantom i izvođačem radova na budućem auto-putu Beograd-Sarajevo o dinamici i početku radova na izgradnji deonice kroz Srbiju Sremska Rača-Kuzmin, koja je planirana za jun ove godine.

- Izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo važna je ne samo za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, nego i za ceo region. Naš strateški cilj je povezivanje s regionom, što uz ekonomsku i političku stabilnost i infrastrukturni razvoj znači i bolji život naših građana. Očekujem od svih vas punu posvećenost da se neophodna dokumentacija pripremi i radovi na deonici Sremska Rača-Kuzmin započnu u junu, u prisustvu tri predsednika, Aleksandra Vučića, Tajipa Erdogana i Milorada Dodika - rekla je Mihajlovićeva.

U saopštenju iz kabineta ministarke navodi se da je komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju deonica auto-puta Beograd-Sarajevo između Vlade Srbije, Puteva Srbije i turske kompanije Tasyapi potpisan 19. decembra 2018.


Podseća se da je deonica Sremska Rača-Kuzimin duga oko 17 kilometara, a vrednost radova oko 220 mil EUR, dok je deonica Požega-Kotroman duga oko 60 kilometara, a vrednost radova je oko 830 mil EUR.

Izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo, Srbija dobija mogućnost da se poveže s evropskim Koridorom pet, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa auto-putem Beograd-Šid, kao i sa saobraćajnicom preko Požege, navodi se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao Zoran Drobnjak, direktor Puteva Srbije, koji su investitor projekta, Milutin Ignjatović, direktor Saobraćajnog instituta CIP, kao i projektant i predstavnik turske kompanije Tasyapi, koja će izvoditi radove.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.