NavMenu

Počela isplata 4.000 dinara po hektaru - Dodatnih 1.200 za gorivo

Izvor: Tanjug Četvrtak, 07.03.2019. 14:21
Komentari
Podeli
(Foto: kovop58/shutterstock.com)
Isplata osnovnih podsticaja u biljnoj proizvodnji i sredstava za kupovinu goriva počela je danas, a novac je dobila 21.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede Srbije.

Na 4.000 dinara po hektaru, koliko je bilo ranijih godina, isplaćuje se dodatnih 1.200 dinara koji su namenjeni kupovini goriva.

- Ova zajednička isplata ima za cilj da se pojednostavi postupak regresiranja goriva, kao i to da novac što pre dospe do poljoprivrednih proizvođača, u vreme kada im je najpotrebniji za predsetvenu pripremu zemljišta i prolećnu setvu - kažu u Ministarstvu.

Pravo na podsticaj u biljnoj proizvodnji imaju sva registovana poljoprivredna gazdinstva u aktivnom statusu, koja su na dan 30. septembra prošle godine u RPG (Registar poljoprivrednih gazdinstava) imala upisane parcele, odnosno površine.

Pravo na podsticaj imaju sva fizička i pravna lica za maksimalnu površinu do 20 hektara na kojoj gaje neku poljoprivrednu biljnu vrstu, osim površina pod prirodnim livadama i pašnjacima.


Zahtevi se, kažu, podnose Upravi za trezor, prema mestu registracije PG u periodu od 1. marta do 30. aprila.

Obrazac zahteva je, inače, dostupan na sajtu ministarstva, u Poljoprivrednim savetodavnim i stručnim službama Srbije, kao i u Upravi za trezor.

Nakon administrativne obrade zahteva, novac se uplaćuje na namenski tekući račun, kažu u Ministarstvu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.