NavMenu

Nepotpuna ponuda kompanije iz Dubaija za kupovinu Luke Novi Sad

Izvor: N1 Sreda, 06.03.2019. 10:43
Komentari
Podeli
(Foto: PeterVrabel/shutterstock.com)
Jedina pristigla ponuda za kupovinu Luke Novi Sad, koju je dala kompanija, P&O Ports iz Dubaija, nije potpuna, saznaje Televizija N1.

Naime, u Ministarstvu privrede zvanično je otvorena jedina pristigla ponuda, ali je prilikom provere dokumentacije, komisija utvrdila da je nepotpuna.

Procedura nalaže da Ministarstvo o tome i zvanično obavesti nadležne u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i zatraži dopunu dokumentacije.

Luka Novi Sad prvi put je ponuđena na prodaju u septembru prošle godine po ceni od blizu 16 mil EUR.

Kako se niko nije javio, raspisan je novi tender, a cena je prepolovljena. Javni poziv je tri puta produžavan, a konačan rok koji su potencijalni kupci imali za slanje ponuda istekao je u petak.

Pravo učešća na tenderu imale su firme koje se bave lučkom delatnošću u poslednjih deset godina u kontinuitetu, koje su u 2017. imale prihod od najmanje 30 mil EUR, kao i koje su u svakoj od poslednje tri godine imale pretovar od po 1,4 miliona tona. Na prethodnom tenderu početna cena je bila duplo veća, 15,98 miliona evra, ali nije stigla nijedna ponuda za kupovinu 99,4% akcija tog preduzeća, iako su rokovi dva puta produžavani.


Luka Novi Sad ima pretovar od oko milion tona robe godišnje, a kapaciteti su joj veći od 2,5 miliona tona. U toj kompaniji radi oko 150 ljudi, a u poslednje četiri godine poslovala je profitabilno.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.