NavMenu

Srbija želi udeo u bugarskoj nuklearki Belene - I Rusija spremna na učešće u projektu

Izvor: Tanjug Sreda, 06.03.2019. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: FooTToo/shutterstock.com)
Bugarski vicepremijer Tomislav Dončev izjavio je za list Trud da Severna Makedonija i Srbija žele udeo u budućoj nuklearnoj elektrani Belene.

BTA u pregledu današnje bugarske štampe prenosi da je Dončev ovom dnevniku kazao i da "nema šanse da se nuklearna elektrana Belene gradi bez učešća ruskog Rosatoma."

Nuklearna elektrana Belene planirana je na severu Bugarske, blizu Dunava, kako bi zamenila reaktore nuklearne elektrane Kozloduj povučene iz upotrebe u okviru ispunjavanja uslova za ulazak Bugarske u Evropsku uniju.

Bugarska vlada je 2010. na neodređeno vreme zamrznula ovaj projekat zbog neizvesne isplativosti.

A premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas (6. marta 2019.) da je Rusija spremna da učestvuje u projektu izgradnje nuklearne elektrane Belene u Bugarskoj, ako bude takve ponude.
- Ne odbijamo ništa. Oni (Bugari) imaće tender...Uopšteno govoreći, spremni smo da učestvujemo ako bude odgovarajuća ponuda za ponuđače - prenela je agencija Tas s.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.