NavMenu

Predstavnik Evropske komisije impresioniran fiskalnom konsolidacijom u Srbiji, ali smatra da treba raditi na vladavini prava

Izvor: Tanjug Utorak, 05.03.2019. 14:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Family Business/shutterstock.com)Ilustracija
Generalni direktor Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson rekao je danas na Kopaonik biznis forumu da je fiskalna konsolidacija u Srbiji impresivna, ali da treba raditi i na vladavini prava.

- Fiskalna konsolidacija je impresivna, budžetski deficit je preokrenut u suficit, smanjuje se javni dug. Impresioniran sam, ali treba videti na koji način mogu da se unaprede reforme i da se smanji siva ekonomija - rekao je Danijelson.

On je naveo da su reforme neophodne u državnim preduzećima, naročito u sektoru energetike i dodao da treba obezbediti i dobro poslovno okruženje za mala i srednja preduzeća.

Energetski sektor je, prema rečima Danijelsona, od ključnog značaja i Srbija bi trebalo da se na to fokusira, jer, kada ekonomija počne da raste, raste i potražnja za energijom.

- Biće veoma važno imati dobar energetski sektor - rekao je on.

Danijelson poručuje da je digitalizacija ključna za razvoj i očekuje da se tu krene uzlaznom putanjom - međutim, navodi da je veoma važno da "za sve igrače" na putu ka EU postoje jednaki uslovi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.