NavMenu

NIS najavio ulaganja od 1,5 mlrd EUR do 2025. - Razmatra se i proizvodnja nafte i gasa u BiH

Izvor: Tanjug Utorak, 05.03.2019. 15:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Adriana Iacob/shutterstock.com)Ilustracija
Generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Tjurdenjev izjavio je na Kopaonik biznis forumu da će ta kompanija uložiti u nove projekte i proizvodnju 1,5 mlrd EUR do 2025. godine, a da se razmatra i proizvodnja nafte i gasa u Bosni i Hercegovini.

Tjurdenjev kaže da su ukupne investicije NIS-a 5 mlrd EUR, uključujući i one koje treba da budu realizovane.

On je podsetio da je od 2009. godine, kada je Gazpromnjeft postao deoničar NIS-a, već uloženo 3 mlrd EUR, a samo prošle godine oko 300 mil EUR u izgradnju novih postrojenja.

Jedno od takvih postrojenja biće u Pančevu, a, kako je najavio, predviđa se i ulaganje u vetropark na lokaciji Plandište, izgradnju postrojenja od 100 megavata u koje će biti uloženo OD 140 do 150 mil EUR.

Projekat u Pančevu, gde se gradi postrojenje za proizvodnju električne energije, koštaće ovu kompaniju od 170 do 180 mil EUR.

Tjurdenjev je rekao da se razmatra proizvodnja nafte i gasa na teritoriji BiH, te da kompanija inače istražuje na mnogo lokacija potencijale za dobijanje nafte i gasa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.