NavMenu

Sava centar ide na koncesiju - Za rekonstrukciju potrebno od 25 do 30 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 05.03.2019. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: M.Kambić/eKapija)
Skupština grada Beograda donela je odluku da Sava centar ide na koncesiju, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Kako je preneo portal Beoinfo, on je izjavio da je prema procenama za rekonstrukciju Sava centra potrebno između 25 i 30 mil EUR, a kompanija koja bi ušla u taj proces dobila bi priliku da određeni broj godina eksploatiše renovirani objekat, uz plaćanje koncesione naknade.

- Posle isteka roka koncesije, Sava centar bi se vratio u nadležnost Grada Beograda. Verujem da je taj model ispravan, jer grad ne želi da proda, već da zadrži Sava centar, koji je najveći kongresni kapacitet Beograda - istakao je Vesić i dodao da nema potrebe da grad ulaže novac poreskih obveznika u rekonstrukciju Sava centra ako postoje firme koje su za to zainteresovane.

Govoreći o prethodnom postupku za izbor partnera za osnivanje zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje objektima JP Sava centar koji je Skupština grada pokrenula u prošlom sazivu, Vesić je kazao da on urađen na osnovu zakona.

– Tada je samo jedna kompanija, Delta holding, dostavila ponudu, ali je ponuda je ocenjena kao neprihvatljiva jer je postojao nedostatak u istoj, nakon čega je otvoren pregovarački postupak na koji Grad Beograd ima pravo po zakonu, kako bi ponudu napravio prihvatljivom za grad. Razgovori su trajali nekoliko meseci, ali nismo uspeli da se dogovorimo na način koji bi, prema našem mišljenju, zaštitio interese grada. Odluka kojom smo prekinuli ovaj postupak nije usmerena protiv kompanije Delta holding, koju pozivam da učestvuje i u narednom procesu koji ćemo pokrenuti - naveo je Vesić, a prenosi Beoinfo.

On je istakao i da se koncesija se od javno-privatnog partnerstva razlikuje po tome što imovina ostaje u vlasništvu grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.