NavMenu

Održano prvo "CFA Research Challenge" takmičenje u Srbiji

Izvor: Promo Ponedeljak, 04.03.2019. 10:42
Komentari
Podeli
Ove godine je u Srbiji po prvi put organizovano takmičenje CFA Research Challenge, globalna manifestacija sponzorisana od strane CFA Institute koja okuplja više od 5.700 studenata i 1.100 univerziteta u svetu.

U pitanju je prestižno takmičenje iz oblasti fundamentalne investicione analize. Timovi od tri do pet studenata takmiče se u analizi, vrednovanju i prezentovanju javno listirane kompanije, odnosno u sveobuhvatnom procesu procene vrednosti kapitala korišćenjem različitih alata (makroekonomsko istraživanje, analiza industrije i konkurencije, finansijska analiza i vrednovanje kompanije). U radu im po mandatu pomažu fakultetski i industrijski mentor.

Na lokalnom finalu održanom 1. marta u beogradskom hotelu Crowne Plaza u organizaciji CFA Society Srbija, pet timova sa tri univerziteta takmičilo se u investicionoj analizi kompanije Metalac ad Gornji Milanovac. Takmičili su se timovi sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, Ekonomskog fakulteta u Nišu i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Na bazi konačnih ocena sudija u sastavu Vladimir Pavlović, CFA (WM Equity Partners), Đorđe Marjanović (E&Y), Nina Milenković, CFA (KPMG), Ivan Perkov (E&Y) i Mladen Dodig (Erste banka) izabran je pobednik lokalnog takmičenja - tim Monolith Capital sa Ekonomskog fakulteta Beograd u sastavu: Filip Mikanović, Miloš Kujović, Nikola Jovović i Lazar Savović.

Pobednik lokalnog takmičenja će imati prilike da se dalje takmiči sa 40 timova na regionalnom EMEA finalu koje se održava 10. i 11. aprila u Cirihu, gde će se nadmetati za učešće na globalnom finalu koje se održava 25. aprila u Njujorku.

Predsednik CFA Society Srbija i domaćin lokalnog takmičenja, Miloš Bajčetić istakao je da je CFA Research Challenge jedinstvena šansa za studente da steknu iskustvo stvarnog života kao analitičari kapitala. Pored toga, učešćem u takmičenju znatno unapređuju svoj CV, a imajući pristup mentorima i široj mreži industrijskih profesionalaca istovremeno stiču sjajne mogućnosti za dalje unapređenje karijere. Osim benefita za studenta, benefiti su kako za univerzitete iz Srbije tako i za predmetnu kompaniju, s obzirom na to da kroz takmičenje imaju priliku da se predstave na globalnom nivou.


CFA Society Srbija je sa sponzorima ovogodišnjeg takmičenja - E&Y Srbija i Metalac ad Gornji Milanovac obezbedio vredne nagrade za sve učesnike, a pobednički tim je dobio stipendiranje za polaganje prvog nivoa ispitivanja CFA programa.

CFA Institut je globalna zajednica investicionih profesionalaca čije aktivnosti datiraju još od 1947. godine i okuplja više od 160.000 članova u preko 155 zemalja. Misija CFA Instituta je da izgradi industriju u kojoj su interesi investitora na prvom mestu, gde finansijska tržišta najbolje funkcionišu a ekonomije rastu.

Chartered Financial Analyst (CFA®) Program je globalno prepoznat kao zlatni standard u industriji i pruža izuzetnu osnovu za razvoj veština investiranja, napredne finansijske i investicione analize, kao i portfolio menadžmenta. Kurikulum programa je pokriven kroz tri nivoa ispitivanja i sadrži akademsku teoriju, aktuelne trendove i prakse u industriji, dok etičkim i profesionalnim standardima nastoji pružiti snažne osnove za upravljanje portfeljom u realnom svetu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.