NavMenu

Calzedonia uskoro otvara pogon i trening centar u Prijedoru - Na proleće počinje izgradnja fabrike

Izvor: eKapija Petak, 01.03.2019. 14:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gnohz/shutterstock.com)Ilustracija
U Gradskoj upravi Prijedora u četvrtak, 28. februara, je izvršena primopredaja objekta nekadašnjeg Tropica u Brezičanima, između ovog domaćeg trgovačkog lanca i italijanske Calzedonie.

Gradonačelnik Milenko Đaković je izrazio zadovoljstvo ovim činom, kojim su, kako je naglasio, stvoreni uslovi da Calzedonia počne rad Prijedoru.

- Italijanska firma otkupila je ovaj prostor za kćerku firmu Bytres i najavila njegovu skoru rekonstrukciju u trening centar, uz jednu proizvodnu liniju za šivenje i pletenje - potvrdio je Đaković.

Istakao je da su rešeni i svi imovinsko-pravni odnosi kad je u pitanju zemljište na Aerodromskom naselju, gde treba da se gradi nova proizvodna hala za Calzedoniju.

- Dokumentacija u Italiji je završena. Čeka se da se aktivira u našem gradu. Početak radova očekuje se u maju ili junu ove godine. Nakon ove faze, mi ćemo potpisati ugovor o otkupu zemljišta za izgradnju hale na Aerodromskom naselju - poručio je Đaković.

Predstavnik Calzedonie Frančesko Rufoli rekao je da je ovim činom postavljen kamen-temeljac celog projekta u Prijedoru.

- Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradskoj upravi, jer su nam pomogli u rešavanju svih birokratskih i tehničkih pitanja - rekao je Rufoli.

Pogon u objektu Tropica kao trening centar za previh šezdesetak ranika trebalo bi da krene najkasnije u prvoj polovini aprila, najavio je Rufoli, dodajući da će sa završetkom proizvodne hale na Aerodrskom naselju u prvoj fazi Calzedonia zaposliti oko 700 radnika, a da se nakon toga može očekivati posao i za do 1.500 ljudi.

Marin Čurčić, predstavnik Tropica, zahvalio se gradonačelniku, jer je uspostavio kontakt između ove dve kompanije. Najavio je da Tropic, koji već zapošljava 150 radnika u gradu na Sani, planira širenje svog lanca u Prijedoru, što će značiti i nova radna mesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.