NavMenu

Zaključen ugovor o izradi projekta skijaške infrastrukture na Avali - Investicija vredna 5 mil EUR

Izvor: Novosti Sreda, 27.02.2019. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Katarina Stevanović)
Konkretni koraci kako bi zaživela ski staza na Avali su preduzeti. Projekat o izradi skijaške infrastrukture zaključen je sa konzorcijumom Integral trading corporation i Ornament invest ingenering, koja je bila jedini ponuđač na tenderu.

Firma koja je dobila posao u narednom periodu imaće zadatak da uradi prikaz pozicija svih sadržaja koji se planiraju na Avali, a koji bi se uklopili u celinu sa postojećim. Kako se navodi u objašnjenju, kada je reč o avantura parku, potrebno je odrediti poziciju instalacija kako bi se vodilo računa o bezbednosti korisnika.

Na prostoru avantura parka planirane su lijane, surf daske, kao i mnogobrojne druge zanimacije za posetioce. Da bi se iskoristila mogućnost terena, potrebno je predvideti optimalnu dužinu ski staze. Ovaj konzorcijum moraće da izradi poziciju boba na šinama, zip-lajna, mini golf terena.

Kako je bilo ranije najavljeno iz JP Skijališta Srbije, staza će biti duga oko 550 metara, a na jednom delu biće postavljena posebna podloga kako bi mogla da se koristi i kad nema snega. Ovaj kompleks nalaziće se ispod tornja do podnožja planine uz Mitrovićev dom.

Troškovi izgradnje skijališta trebalo bi da iznose oko 5 mil EUR. Staza na Avali će biti u kategoriji plave, odnosno srednje teške kategorije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.