NavMenu

Isprobajte najbolji šampanjac na svetu na salonu Wine Mart u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 26.02.2019. 15:30
Komentari
Podeli
Kuća Louis Roederer je prošle godine proglašena za najboljeg proizvođača šampanjca, a njihov Brut Premier Magnum za najbolji šampanjac na svetu. Znate li na osnovu čega se ocenjuje kvalitet šampanjca, ali i vina uopšte? Da li postoje pravila koja pomažu da najbolje osetimo ukus i aromu?

Neki od najboljih stručnjaka na svetu, koji mogu pružiti odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja u vezi sa vrhunskim vinima i destilatima, biće prisutni na manifestaciji Wine Mart, ekskluzivnom salonu vina koji se održava u subotu, 2. marta 2019. u salonu BMW Delta Motorsa u Beogradu. Najbolji somelijer Srbije i Balkana, Vuk Vuletić, biće domaćin događaja, a vrhunski somelijeri iz regiona – Ivan Jug iz Hrvatske, Maté Horvath iz Mađarske i Blaž Draksler iz Slovenije – predstaviće regionalnu vinsku scenu.

Najbolje vinarije iz Srbije, Italije i Francuske, kao i drugi proizvođači pića, na Wine Mart-u će izložiti isključivo premium segment svog portfolija. Više od 50 izlagača predstaviće ekskluzivne proizvode pažljivo odabrane baš za ovu priliku, kreirajući jedinstven događaj ove vrste u Srbiji. Uz najbolje svetske vinarije i destilerije, ravnopravno će izlagati i sam krem srpskog vinarstva, predstavljen sa više od dvadeset domaćih i kuća iz regiona.

- Wine Mart je jedinstveni vinski salon, namenjen istinskim ljubiteljima vina, ali i profesionalcima iz vinskog biznisa. Gostima ćemo otkriti tajne uživanja u premium proizvodima, i svim zainteresovanima objasniti istoriju i porekla vina, pravila konzumiranja, kombinovanje sa hranom i druge zanimljivosti - kaže Vuk Vuletić, koji će se u martu takmičiti za titulu najboljeg somelijera na planeti.
Na manifestaciji će se, između ostalih, sa svojim predstavnicima pojaviti pet poznatih šatoa iz francuske regije Bordo - Château Pontet-Canet, Château Cos dˈEstournel, Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, Domaines Rollan de By i Château de Pez. Premijerno, na ovom ekskluzivnom salonu imaćete priliku da probate engleski džin "Juni93", koji se pravi u Srbiji, a prvi put će se javnosti predstaviti i rakija koju proizvodi naš proslavljeni košarkaški as Nenad Krstić.


Gosti će uživati u brojnim hedonističkim gutljajima – na primer, vinima koja su s pravom nazvana biseri Toskane, Casanova di Neri, Mazzei, Tenuta di Biserno – a poslastica za ljubitelje konjaka biće gostovanje destilerije Tesseron, specijalizovane u proizvodnji extra old konjaka, koja je takođe vlasnik poznate vinarije iz Bordoa - Chateau Pontet-Canet.

Više informacija i spisak svih izlagača možete pronaći na sajtu winemart.rs, a karte za ovu prestižnu manifestaciju možete kupiti preko sajta ddtickets.rs, kao i u wine barovima Podrum Wine Art, Podrum Novi, Vine&Pleasure, Wine Spot, Steak&Wine i obe vinoteke Srpske Kuće Vina, po ceni od 5.900 dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.