NavMenu

Genetičaru Miodragu Stojkoviću AmCham nagrada "Hero" za izuzetnost

Izvor: eKapija Utorak, 26.02.2019. 14:39
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Na Generalnoj skupštini Američke privredne komore (AmCham) održanoj u Narodnom muzeju, AmCham je tradicionalno dodelio godišnju nagradu AmCham "Hero". Ove godine dobitnik je Miodrag Stojković, svetski poznati genetičar i jedino srpski naučnik sa indeksom H60 - koji se dodeljuje samo jedinstvenim, globalno priznatim naučnicima, saopšteno je iz AmChama.

Stojković je u svetskim krugovima postao poznat kada je iz njegove laboratorije izašao prvi klonirani embrion u humane, medicinske svrhe.

Predstavnici AmChama-a su šestu godinu za redom imali zadatak da među izuzetnim pojedincima, ustanovama i neprofitnim organizacijama, izaberu samo jednog ko je svojim aktivnostima ostvario izuzetan uticaj na celokupno društvo.

- Nadamo se da će ovogodišnji laureat biti uzor i podstrek i drugim naučnicima, a posebno mladim ljudima, da tragaju i stvaraju izuzetnost u Srbiji - podvukla je predsednica UO Američke privredne komore Jelena Pavlović.

Na Generalnoj skupštini predstavljeni su i rezultati rada tokom 2018. godine, a glasanjem kompanija članica izabrani su novi članovi Upravnog odbora - sekretar blagajnik Biljana Bujić iz KPMG-a i Dragan Lupšić iz Coca-Cola HBC Srbija izglasani su za dvogodišnje mandate Upravnog odbora, navedeno je u saopštenju AmChama.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.