NavMenu

Sajmovi turizma, HORECA i vina održani istovremeno u Beogradu - Nove destinacije, trendovi i ukusi

Izvor: eKapija Utorak, 26.02.2019. 12:30
Komentari
Podeli
(Foto: Dragana Obradović)
U Beogradu je od 21. do 24. februara održan 41. Međunarodni sajam turizma, koji je ove godine okupio više od 650 izlagača i suizlagača iz 38 zemalja sveta. Tokom četiri dana posetioci sajma imali su priliku da vide najraznovrsnije ponude - od letovanja, preko uživanja u velnes i spa centrima, odmora na planinama i banjama, ali i egzotične destinacije koje postaju sve popularnije.

I ove godine najveći broj posetilaca došlo je na sajam da uhvati popuste za letovanje, a za "first minute" ponude agencije su nudile popuste od 10 do 50%. Najveće interesovanje vladalo je za Grčku, međutim, posetioci su se raspitivali i za malo egzotičnije destinacije kao što su Turska, Tunis, Egipat...

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma bila je Bugarska, koja takođe spada u jednu od popularnijih destinacija, bilo da je reč o letovanju ili zimovanju. Sledeće, 2020. godine zemlja partner biće Egipat.

Svoju ponudu na sajmu predstavio je i najveći mađarski hotelski lanac Hunguest Hotels Zrt, koji u svom sastavu ima 26 hotela.

- Na ovom sajmu želimo da upoznamo posetioce sa Balatonom, Segedinom, Banjom Đulom, a takođe smo predstavili i sve naše hotele. Naša ciljna grupa uvek je porodica, pa je fokus u najvećoj meri stavljen na taj segment turizma. Ipak, mnogo pažnje posvećujemo i kongresnom turizmu i tom korporativnom segmentu, jer se u našim hotelima organizuje veliki broj konferencija - rekla je za eKapiju Kanyó Kármen, sales manager u kompaniji Hunguest Hotels Zrt.

Ona nam je otkrila i da u kompaniji uvek planiraju nešto novo, te da se upravo gradi 27. hotel blizu rumunske i slovačke granice. Biće to sasvim novi kongresni, velnes i spa hotel, kaže naša sagovornica.

Upordo sa Sajmom turizma održan je i 15. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA, na kojem su svoju ponudu predstavile brojne kompanije.

Preduzeće Corp JVJV je specijalizovana veleprodaja osnovnih životnih namirnica, pića i neprehrambenih proizvoda za hotele, restorane, picerije, pekare, barove i firme.

- Na ovom sajmu predstavili smo Antico Sapore kafu. To je naš brend koji se proizvodi u Italiji u Modeni, u pržionici sa tradicijom dugom već devet generacija. Pod brendom Antico Sapore, ugostiteljima su pored Premium Antico Sapore espresso kafe u zrnu, predstavljeni i blendovi Rosso, Argento i Oro. Osim kafe u zrnu, pored već dobro poznatih ukusa espresso kafe u kapsulama od 5 i 7 grama predstavljen je novi program koji je namenjen kako kompanijama, tako i privatnim licima koja vole da uživaju u italijanskom espressu u svom domu. U pitanju su novi ukusi Rosso, Argento i Oro pakovani u kapsulama od 5g, koje su kompatibilne sa Nespresso aparatima. Imamo i čuvene nemačke Ronnefeldt čajeve, zatim praškaste proizvode, pre svega tople čokolade i sladolede koje proizvodimo pod brendom Carnivale, a tu su i naši Corpezza proizvodi. Zaokružili smo jednu kompletnu ponudu što se tiče HORECA programa za hotele i ugostiteljske objekte - kaže za naš portal Tatjana Mladenović.

Kompanija Corp je u Novom Sadu pokrenula i jedan sasvim novi brend.

- Ono što smo počeli da radimo jeste projekat Korpa, deli market i bistro. Koncept je takav da sva jela, vina, kafu, čajeve koje probate u bistrou, možete i kupiti u marketu - kaže nam Mladenović.

Svoju ponudu na sajmu HORECA predstavila je i kompanija Tamban iz Beograda, koja je i generalni distributer nemačkih tapeta Rasch.

- Na ovom sajmu smo predstavili nove dezene zidnih tapeta, ali i lepkove koje zastupamo. Kada je reč o novinama, Tamban počinje da radi foto tapete, i to je nešto u šta smo dosta uložili u prethodnom periodu. Imaćemo više od 200 dezena na lageru u Srbiji, koji će biti dostupni odmah. Takođe, za predstojeću sezonu proleće/leto pripremili smo dve nove kolekcije tapeta - Trianum i Klara - kaže nam Tamara Aleksić iz kompanije Tamban.

Kompanija Beomox je na sajmu HORECA predstavila svoje brendove koje zastupaju u sferi stonog posuđa i hotelske opreme.

- Beomox se prošle godine proširio i sada intezivno radimo na razrađivanju posla. Što se tiče novina koje smo predstavili na sajmu, uglavnom se tiču naše linije posuđa. Oko 95% naše ponude čini Villeroy&Boch porcelansko posuđe. Takođe, imamo posuđe italijanskog brenda Tognana, Rustico, a u ponudi imamo i posuđe nemačke firme Zier - kaže Marta Stanojević iz kompanije Beomox.

Na sajmu HORECA svoju ponudu predstavila je i firma Marking System.

- Predstavili smo takozvane crne table za pisanje kreda markerima. U ponudi umamo stone, zidne, ali i one crne table koje se nalaze na podovima restorana. Imamo i širok izbor menija, oznaka za vrata - piktogramske, aluminijumske, ali i one u našoj izradi, koje se rade od graverske plastike i klirita. Svaki sajam je prilika za nove poslove, gde upoznajemo nove klijente, što iz regiona, što iz Srbije, naročito iz segmenta ugostiteljstva - rekao nam je Dejan Blanuša, direktor ove kompanije.

Ilustracija (Foto: Refat/shutterstock.com)Ilustracija
Ljubitelji vina mogli su da obiđu i halu tri Beogradskog sajma, gde je održan 10. Međunarodni sajam vina BeoWine. Crna i bela vina, rose... Ponuda je bila zaista raznovrsna. Posetili smo štand vinarije Do kraja sveta iz Kovilja, koja se predstavila svojom osnovnom i premium serijom.

- Te dve serije sastoje se od naše četiri internacionalne sorte koje gajimo već 13 godina. Kada je reč o belim sortama tu su suvignon blanc i chardonnay, a od crvenih sorti to su merlot i cabernet suvignon. Nešto čime se najviše ponosimo jesu Merlot Premium iz 2015. i Chardonnay Barik iz 2017. godine. Oba ova vina nagrađena su zlatnom medaljom na ovom sajmu, i to će biti našre perjanice koje će vinariju gurati napred u narednom periodu - rekao nam je Mihajlo Kaplanović.

Upravo su ova priznanja doprinela tome da vina Merlot Premium i Chardonnay Barik budu i najpopularnija vina, te su i posetioci sajma najviše bili zainteresovani za njihovu degustaciju.

Vina iz podruma vinarije Do kraja sveta možete naći u maloprodajnim objektima u Srbiji, vinotekama, kafićima i restoranima. Kako nam je rekao Mihajlo Kaplanović, u planu je i izvoz jedne količine vina za Kinu, o čemu se sada pregovara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.