NavMenu

Novi Pravilnik o kvalitetu jaja prilika za brendiranje - Štampa na ljusci način da se privuku kupci

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.02.2019. 11:01
Komentari
Podeli
Obeležena jaja firme Trim iz Jagodine (Foto: Trim d.o.o Jagodina)Obeležena jaja firme Trim iz Jagodine
Od 1. jula 2019. godine direktno označavanje po jajima više nije samo preporuka, već i obaveza proizvođača konzumnih jaja, u skladu sa novim Pravilnikom o kvalitetu jaja kojim se bliže propisuju uslovi za klasifikaciju, pakovanje, deklarisanje i dodatne zahteve za označavanje.

To, međutim, može da bude i prilika za proizvođače da izdvoje svoja jaja od ostalih na tržištu i način da promovišu svoj brend.

Obeležavanje direktno po jajima, odnosno označavanje proizvođačkim kodom, neophodno je samo za jaja "A" klase, ali kako kažu iz jagodinske firme Trim d.o.o, beskontaktno štampanje datuma, šarže ili vrste na jajima, odličan je način da im proizvođači daju dodatnu vrednost.

- Firme koje pakuju i sortiraju jaja ručno ili na klasirkama imaju velike koristi od ispunjavanja zahteva maloprodaje, propisa o bezbednosti hrane, uputstva o deklarisanju i prometu jaja. Potreba da se lako istaknu informacije o roku trajanja i sledljivosti (način utvrđivanja porekla) pomaže da proizvodi budu usklađeni sa propisima o bezbednosti - navode u Trimu za eKapiju.

Direktna štampa, odnosno otiskivanje po jajima, dodaju, može takođe da se koristi za njihovo brendiranje i postizanje lojalnosti kupaca.

- Označavanje informacija o brendu (logo kompanije) na jajima je sjajan način da izdvojite svoje proizvode od drugih isporučilaca jaja na tržištu, što pomaže da promovišete vredan rad i pažnju uloženu u samu proizvodnju jaja. Oni proizvođači koji su uložili sredstva u označavanje (pečatiranje) jaja, unapredili su lojalnost svojih kupaca i dobili kupce koji su edukovani o vrednosti njihovog proizvoda - ističu u ovoj kompaniji koja nudi proizvode i usluge iz oblasti industrijske inkjet štampe.

(Foto: Trim d.o.o Jagodina)
Kako kažu za naš portal, treba imati u vidu i činjenicu da raste potražnja za posebnim vrstama jaja (razne "bez", odnosno "free of" opcije i slično), pa se otiskivanjem ovakvih informacija direktno na jajetu povećava poverenje potrošača da su jaja u pakovanju baš ona koja traže.

Osim toga, štampa na jajima važna je i za ispunjavanje zahteva za izvoz u EU i ostale zemlje sveta u kojima već dugi niz godina postoje zahtevi za obeležavanjem jaja.


A kakvu štampu je najbolje koristiti za obeležavanje jaja?

- U Evropi se milijarde jaja godišnje obeležava opremom poznate kompanije Videojet. Videojet ima više od 30 godina iskustva u aplikacijama za obeležavanje jaja i rešenja u domenu industrijskih inkjet štampača. U saradnji sa vodećim proizvođačima opreme za sortiranje jaja, ova kompanija obezbedila je pouzdana rešenja za njihovo beskontaktno obeležavanje koja pomažu u promociji brenda direktnom štampom na jajima, uz poboljšanje kvaliteta ispisa - navode iz firme Trim.

(Foto: Trim d.o.o Jagodina)
Dodaju da je mastilo koje se pritom koristi usklađeno sa propisima kojima se uređuje upotreba boja kao prehrambenih aditiva.

Pored toga, Videojet ima i čitav spektar drugih rešenja za proizvođače jaja, uključujući industrijske inkjet i laserske štampače za beskontaktno ispisivanje poruka visokog kvaliteta na papiru, plastici ili kartonskim ambalažama za jaja.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.