NavMenu

PPF grupa preuzela 100% vlasništva nad Telenor bankom

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.02.2019. 15:29
Komentari
Podeli
PPF grupa danas je završila proces kupovine 100% vlasništva u Telenor banci od Telenor grupe, pošto je prethodno dobila neophodnu regulatornu saglasnost Narodne banke Srbije. Transakcija predstavlja prirodni korak PPF grupe na tržištu Srbije, posle prošlogodišnjeg preuzimanja Telenorovih telekomunikacionih kompanija u centralnoistočnoj Evropi, tačnije u Mađarskoj, Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Telenor banka bila je deo Telenor grupe od 2013. godine, nakon preuzimanja KBC banke u Srbiji. U septembru 2014. godine, banka je promenila ime u Telenor banka. Specijalizovana je za pružanje inovativnih onlajn finansijskih usluga i predstavlja prvu potpunu mobilnu i onlajn banku u Srbiji. Telenor banka svoje usluge pruža primarno klijentima Telenora. Trenutno broji više od 400,000 klijenata i na kraju 2018. godine, banka je upravljala aktivom vrednom 135 mil EUR.

PPF Grupa investira u više različitih segmenata tržišta, kao što su bankarstvo i finansijske usluge, telekomunikacije, mašinstvo, biotehnologija, osiguranje, nekretnine i poljoprivreda. PPF Grupa prisutna je na tržištima Evrope, Rusije, SAD-a i Azije, i raspolaže imovinom u vrednosti od skoro 38 mlrd EUR (na dan 30. jun 2018. godine).


Telenor Grupa vodeća je telekomunikaciona kompanija u Skandinaviji i Aziji, sa više od 174 miliona korisnika i godišnjom prodajom od oko 13 mlrd USD (2018). Telenor grupa je lider ili drugi najveći operator na većini tržišta na kojima posluje. Posvećeni su odgovornom poslovnom postupanju i vode se ambicijom osnaživanja društava čiji su deo. Više od 160 godina povezanost je suština poslovanja Telenor grupe, koja svoju svrhu vidi u povezivanju svojih korisnika sa onim do čega im je najviše stalo. Telenor je evidentiran na Berzi Osla pod oznakom TEL. Za više informacija posetite www.telenor.com;



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.