NavMenu

Škoda u januaru prodala 500 vozila u Srbiji - Stiže i treći SUV

Izvor: eKapija Sreda, 20.02.2019. 11:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rafal Olkis/shutterstock.com)Ilustracija
Škoda je u januaru 2019. godine isporučila 102.600 vozila kupcima širom sveta. Kompanija je povećala svoje isporuke u Zapadnoj Evropi (+6,2%) i na tržištu Rusije (+23%), dok su generalno isporuke neznatno pale za 1,1% u odnosu na prethodnu godinu. Kako navode iz Škode, glavni razlog ovog pada je ukupan pad tržišta putničkih automobila u Kini i Centralnoj Evropi.

Bestseler brenda ostaje model Škoda Octavia, dok potražnja i dalje snažno raste za modelom Škoda Karoq kompaktnog SUV-a.

- SUV modeli Kodiaq i Karoq su konstantno među važnijim pokretačima rasta, a sledeći korak u našoj SUV kampanji biće predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi od 5. do 17. marta. Sa modelom Škoda Kamiq zaokružuje se naša SUV priča, donoseći treći SUV model našim kupcima na evropskom tržištu - ističe Alain Favey iz odbora za prodaju i marketing u kompaniji Škoda Auto.


U istočnoj Evropi bez Rusije, Škoda je u januaru isporučila 3.000 vozila, što je povećanje od 9,2% u odnosu na isti period prošle godine (2.800 vozila).

Kompanija je značajno povećala svoje isporuke i u Srbiji (500 vozila, +28,1%) i Bugarskoj (400 vozila, +76,5%).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.