NavMenu

Mađarski Ronan Air počinje da leti sredinom 2019, među prvim destinacijama i Beograd

Izvor: Aviatica Utorak, 19.02.2019. 12:31
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Mađarska start-up aviokompanija Ronan Air koja sredinom 2019. planira početak saobraćaja potvrdila je za sajt Aviatica da planira letove od Budimpešte do Beograda.

Ronan Air je, prema pisanju mađarskih medija, planirao letove do 22 evropska grada, ali datum početka saobraćaja još nije preciziran. Ova je kompanija objavila oglase za zapošljavanje u sektoru administracije, a u oglasima se navodi da je početak rada 1. jul.

Služba za odnose sa medijima ove kompanije izjavila je za sajt Aviatica da je u planu da saobraćaj počne "sredinom godine", a potvrđeno je da i će Beograd biti među prvim destinacijama. Linija Budimpešta – Beograd počela bi sa radom krajem avgusta a letovi bi bili svakodnevni. Tip aviona i red letenja još nisu poznati

Međutim, sve u vezi sa ovom kompanijom je još uvek velika nepoznanica. Iako je osnovana još 2014. godine, a o njoj se godinama ranije pričalo, ona do danas nije poletela i ne zna se na kojoj floti bazira svoje ambiciozne planove. Na sajtu kompanije još stoji obaveštenje da se letovi očekuju na leto 2017. godine što znači da sajt nije ažuriran bar dve godine.

O ovoj kompaniji su ranije mediji pisali u više navrata i to u kontekstu da se radi o novom mađarskom nacionalnom avioprevozniku, koji treba da zameni Malev. Ali ovakva ideja je sasvim nerealna, s obzirom da se radi kompaniji čiji je vlasnik strani državljanin i da u njoj država Mađarska nema nikakvog vlasničkog udela.

Njen vlasnik je Godaliyange Rohan Nanayakkara, državljanin Šri Lanke gde je od 1993. počasni konzul Mađarske za tu zemlju.
Firme:
RonanAir
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.