NavMenu

FON novi objekat ipak gradi u svom dvorištu - Fakultet dobija modernu zgradu i podzemnu garažu

Izvor: Novosti Subota, 16.02.2019. 12:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Fakultet organizacionih nauka odustao je od ranijih planova da novu zgradu za nastavu gradi na placu koji pripada Predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj" i dečjem dispanzeru Doma zdravlja Voždovac. Uprava fakulteta odlučila je da se novo krilo zgrade zida na placu koji je u njihovom vlasništvu.

Postignuti dogovor sa GO Voždovac da se stari vrtić i dispanzer sruše, a da se novcem FON izgradi nova predškolska ustanova dupliranih kapaciteta, pao je u vodu.

- Odustali smo od plana da se zgrada fakulteta gradi na zemljištu Opštine. Gradnju novog objekta započećemo na zemljištu fakulteta i u toku je proces prikupljanja svih neophodnih građevinskih dozvola za početak radova - kažu nadležni sa Fakulteta organizacionih nauka.

Da bi se proširio prostor za nastavu na ovom fakultetu, u januaru prošle godine potpisan je ugovor o gradnji nove zgrade, površine 7.619 kvadratnih metara. Potpisivanju su čak prisustvovali premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Država je za izgradnju izdvojila 5 mil EUR iz kredita Evropske investicione banke, a, prema ugovoru, planirano je da fakultet uloži 60 miliona dinara iz sopstvenih sredstava za opremanje zgrade.

Novo, moderno krilo, umesto na placu Opštine, biće izgrađeno pored glavnog ulaza postojeće zgrade. Prema planu koji je Direkcija za izgradnju uradila u julu, direktna veza dva objekta biće ostvarena manjom rekonstrukcijom na staroj zgradi, tačnije, izgradnjom zatvorene pasarele u visini prvog sprata.


Pored novih prostorija za studente, planirano je da zgrada dobije i dvospratnu podzemnu garažu, čime će biti rešen problem parkiranja na prilaznom platou ispred objekta.

Na podzemnim etažama planirano je 60 parking-mesta sa kontrolisanim pristupom za oko 150 zaposlenih u ovoj ustanovi. Kolski pristup obezbeđen je iz Ulice Jove Ilića. U prizemlju je planiran ulazni hol, velika čitaonica sa 100 mesta i bibliotekom, putnički liftovi i stepeništa, kao i deo tehničkih prostorija.

Prema ugovoru koji je Fakultet potpisao sa Ministarstvom prosvete, izgradnja novog objekta trebalo bi da počne ove godine, i da bude završena tokom 2020. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.