NavMenu

"Delta" planira prihod od 3,2 mlrd EUR u 2009. godini

Izvor: Beta Četvrtak, 11.06.2009. 13:16
Komentari
Podeli

Srpski "Delta Holding" planira da 2009. godine ostvari prihod od 3,2 mlrd EUR, što je 30% više nego prošle godine, izjavila je danas (11. jun 2009. godine) potpredsednica "Delte" Milka Forcan.

Na sastanku srpskih i francuskih privrednika u Privrednoj komori Srbije, ona je kazala da je prihod "Delte" 2008. godine iznosio 2,4 mlrd EUR, ali nije iznosila podatke o profitu te kompanije.

Kako je "Delta" ranije objavila, planirani prihod za 2009. godinu bio je 3,4 mlrd EUR, a nakon izbijanja krize u "Delti" su procenili da prihod neće biti toliko visok, ali da neće biti manji od 3 mlrd EUR.

Predstavljajući "Deltu" predstavnicima francuskih preduzeća, Forcanova je kazala da je jedna od osnovnih delatnosti "Delte" maloprodaja i dodala da trgovinsko preduzeće "Delta maxi" ima 445 prodavnica, od čega 330 u Srbiji i više od 80 u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji i Bugarskoj.

Kako je navela, "Delta Maxi" grupa planira da se u narednih pet godina proširi na Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Rumuniju, Moldaviju i Belorusiju.

Forcanova je kazala da u "Delti" u Srbiji radi više od 25.000 ljudi i da je to najveća privatna kompanija u Srbiji, a ukupno druga po veličini, iza "Naftne industrije Srbije".

Tagovi:
Milka Forcan
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.