NavMenu

Kućni aparat budućnosti FoldiMate savija i slaže veš umesto vas (VIDEO)

Izvor: eKapija Sreda, 13.02.2019. 09:22
Komentari
Podeli
(Foto: Vtmila/shutterstock.com)
Današnji život je nezamisliv bez malih-velikih pomagača, pa se zato svi trudimo da nabavimo što kvalitetnije veš mašine, pegle, usisivače i ostalu kućnu tehniku koja nam olakšava život. I dok za gotovo svaki kućni posao postoji i adekvatan aparat, kao svojevrsni pomoćnik, jedan od ovih poslova ipak moramo da obavljamo na tradicionalan način, tj. ručno, a to je savijanje i slaganje opranog i ispeglanog veša.

Međutim, zahvaljujući uređaju po imenu FoldiMate i ovo će uskoro postati prošlost. Da, FoldiMate je upravo to – mašina koja savija i slaže veš umesto vas.

Dobro znamo da nas nakon svakog pranja očekuju sati slaganja veša, ali ono što nismo ni slutili ni očekivali u skorijoj budućnosti (iako smo svi želeli) je mašina koja samostalno savija i slaže veš. Dobra vest je što je jedna takva mašina upravo postala dostupna, što samo može značiti da budućnost nije blizu – budućnost je već stigla, navodi se u tekstu objavljenom na sajtu Gigatorna.



Ova mašina je napravljena u kompaniji FoldiMate i ovo je prvi put da je neka kompanija uspešno proizvela prototip koji je, zapravo, stvarno spreman za upotrebu. Iz kompanije kažu da FoldiMate može da savije i složi 25 odevna predmeta za manje od 5 minuta, ali u fioku za odlaganje savijene odeće staje samo 10-15 komada.


Iako zvuči kao ostvarenje svih snova, ova mašina ipak ima i jednu sitnu manu – ne može da savija sitnije komade odeće, kao što su donji veš ili čarape.

Za ovu mašinu već postoji lista čekanja, a, prema tvrdnjama proizvođača, u slobodnoj prodaji će se naći krajem 2019. godine, uz očekivanu cenu od "tričavih" 980 USD. Pa, ukoliko vam je preko glave savijanja odeće, rezervišite svoj primerak na vreme!
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.