NavMenu

Izabrana konsultantska kuća za procenu vrednosti Laste

Izvor: Tanjug Utorak, 12.02.2019. 15:42
Komentari
Podeli
Nadzorni odbor preduzeća Lasta izabrao je konsultantsku kuću BDO Business Advisory iz Beograda za procenu imovine i kapitala ovog preduzeća, rečeno je Tanjugu u Lasti.

Nakon procene koja se, kako kažu, očekuje do kraja marta, država planira da objavi prodaju 77% udela u ovom najstarijem transportnom preduzeću u Srbiji.

Vlasništvo u Lasti imaju - Republika Srbija, Akcionarski fond, Grad Beograd, nekoliko lokalnih samouprava, Fond PIO, RFZO..., a 23% akcija je u rukama malih akcionara.

Budući kupac moraće da se obaveže da će uložiti sredstva u vozni park preduzeća i da će zadržati isti broj radnika, kojih sad ima dve hiljade.

Iako je i prošle godine planirana prodaja Laste, čelni ljudi preduzeća tada su tražili da se uradi konverzija poreskih dugovanja od oko 700 miliona dinara u kapital preduzeća.

- To je dug koji je nastao 2004, 2005. godine i na njega su stizale kamate. Svakog meseca smo plaćali 13 miliona dinara obaveza. I onda se postavilo pitanje da li ćemo doći do trenutka kada više ne možemo da servisiramo (dug), da zalažemo autobuse kod Poreske uprave ili ćemo ići u stečaj - rekao je ranije Tanjugu direktor Laste Toni Gajić.
Teg koji je ovo preduzeće nosilo bio je težak 550 miliona dinara, a ostatak do 700 miliona činila su druga potraživanja kao i ona prema ćerki firmi Lasti.

Gajić je rekao da je ceo postupak konverzije proces koji je trajao dugo, a da je završen u novembru prošle godine prenosom potraživanja u kapital preduzeća
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.