NavMenu

Sve veći broj kredita odobrava se onlajn - Klijente privlače povoljniji uslovi i jednostavnija procedura

Izvor: Promo Ponedeljak, 11.02.2019. 16:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)Ilustracija
Uvođenjem digitalnih servisa, navike bankarskih klijenata se menjaju, pa pored provere stanja i transakcija, građani kompjutere, tablete i pametne telefone koriste kao mobilne filijale za otvaranje računa i podnošenje zahteva za kredite.

Tako tradicionalne filijale sve više preuzimaju edukativnu i savetodavnu funkciju, pružajući podršku klijentima da donesu najbolje finansijske odluke. Da ovaj trend ne zaobilazi ni Srbiju potvrđuju podaci da je broj klijenata kojima su u Erste Banci tokom 2018. godine odobreni onlajn krediti petostruko veći.

Korišćenje digitalnih servisa proceduru podnošenja zahteva za kredit čini jednostavnijom i bržom, uz samo jednu posetu filijali prilikom potpisivanja ugovora u izabrano vreme. Klijenti Erste Banke, putem unapređene Ersteonline platforme, zahtev za keš ili refinansirajući kredit mogu podneti za samo 15 minuta, u bilo kom trenutku u toku dana nevezano za radno vreme.

- Podaci govore da je sve više klijenata koji zahteve za kredite podnose onlajn. Kontakt sa bankom odvija se putem sajta ili mejla, a društvene mreže postaju redovni kanali komunikacije između potencijalnih klijenata i banke. Mogućnost da zahtev za kredit podnesu koristeći onlajn usluge u mnogome olakšava donošenje važnih finansijskih odluka, imajući u vidu da klijenti imaju vremena da u tu odluku uključe i svoje partnere i porodicu, u vreme kada njima to odgovara, kako bi pronašli najbolje rešenje. Trend povoljnih dinarskih kredita se nastavlja, pa klijenti kojima je potreban keš kredit ili su se zadužili pre nekoliko godina ovu priliku mogu iskoristiti da pod povoljnim uslovima dobiju kredit ili refinansiraju sve svoje obaveze, uz mogućnost isplate dodatne gotovine - navela je Zorana Aleksić, direktorka Sektora prodaje za stanovništvo, mala preduzeća i preduzetnike u Erste Banci.


Filijala i dalje ostaje mesto gde se klijenti mogu posavetovati sa bankarskim službenikom ili podneti zahtev ukoliko im tako više odgovara.

Aktuelna ponuda Erste Banke za kredite u dinarima, klijentima je dostupna pod istim uslovima bez obzira na to da li se radi o keš ili refinansirajućim kreditima. Maksimalni rok otplate kredita je 95 meseci. Minimalni iznos kredita iznosi 50.000 dinara, dok je maksimalni iznos 3.000.000 dinara, u zavisnosti od kreditne sposobnosti i visine redovnih mesečnih primanja.

Refinansirajuće kredite klijenti mogu iskoristiti za pokrivanje duga po kreditnim karticama, dozvoljenog prekoračenja, obaveza po lizing ugovorima, dok su neki od uobičajenih razloga za uzimanje keš kredita renoviranje stana, kupovina nameštaja, školovanje, zdravstvene usluge, kupovina ili popravka automobila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.