NavMenu

Rok za prvu ratu poreza na imovinu 18. februar

Izvor: Politika Nedelja, 10.02.2019. 16:26
Komentari
Podeli
(Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)
Prvu ratu ovogodišnjeg poreza na imovinu treba platiti do 18. februara, ali nova poreska rešenja još nisu stigla na adrese obveznika. To ne znači da treba da zaborave na ovu dažbinu, već su dužni da je izmire u visini poslednje rate za četvrti kvartal 2018. godine. Kasnije, kada im stignu ovogodišnja rešenja, platiće razliku. Ona će biti mala ili uopšte neće postojati.

U većim gradovima Srbije porez za 2019. skoro da neće biti uvećan, a u nekima će biti i umanjen u odnosu na prethodnu godinu.

Budući da se poreska osnovica svake godine određuje u novembru, na osnovu odluke Skupštine grada jasno je da u Beogradu porez na imovinu može da bude uvećan 2% za pravna i fizička lica, ali samo u zonama u kojima je vrednost kvadratnog metra nepokretnosti uvećana.

Zaduženje po osnovu poreza na imovinu fizičkih lica u Novom Sadu, takođe, neće značajno biti promenjeno u odnosu na prošlu godinu.

- Oscilacije u prosečnim cenama kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti po zonama su minimalne – kažu za Politiku u gradskoj upravi Novog Sada.

Porez na imovinu u Nišu neće biti uvećan, dok će prema odluci Skupštine Kragujevca ukupan razrez poreza na imovinu biti uglavnom manji nego prošle godine.

Prihod od poreza na imovinu 2018. godine iznosio je 45 milijardi dinara. Ako bi se povećao obuhvat i poboljšala naplata taj prihod, prema proceni Fiskalnog saveta, mogao bi da bude uvećan za oko pet milijardi dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.