NavMenu

Crna Gora za podsticaj investicija isplatila 1,36 mil EUR

Izvor: seebiz.eu Subota, 09.02.2019. 11:39
Komentari
Podeli
(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Vlada Crne Gore isplatila je u prethodne tri godine, po osnovu Uredbe o podsticanju direktnih investicija, 1,36 mil EUR bespovratnih sredstava za šest preduzeća.

Novac je isplaćen bjelopoljskim preduzećima Mesopromet i Pelengić trade, nikšićkim Securitas Montenegro i Comp-Comerc, podgoričkom Hemomontu i Fabrici stočne hrane iz Spuža, pokazao je izveštaj o realizaciji investicionih projekata po osnovu uredbe o podsticanju direktnih investicija, koji je crnogorska vlada usvojila 7. februara.

- Ukupna vrednost investicionih projekata koji se realizuju u skladu sa obavezama iz ugovora o korišćenju sredstava za podsticanje direktnih investicija iznosi 7,18 mil EUR, a njihovom realizacijom predviđeno je otvaranje 253 nova radna mesta - navodi se u izveštaju koji je Vladi dostavio Sekretarijat za razvojne projekte, piše Pobjeda.

Bespovratna sredstva koja Vlada za ovu namenu treba da isplati korisnicima sredstava, ukoliko budu ispunjavali ugovorne obaveze, iznose ukupno 1,48 mil EUR. Za isplatu u ovoj godini preostalo je 120.000 EUR.

U izveštaju se navodi da je najviše novca, oko 560.000 EUR, isplaćeno Mesoprometu za investicioni projekat Fabrika za proizvodnju trajnih mesnih proizvoda bez dima. Tom preduzeću dodeljeno je po 8.000 EUR za 70 novozaposlenih.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.